Ti ilyen helyzetben vállalnátok még egy gyereket?
Én vállalnék még egyet.
Idővel úgy is kirepülnek, újra lesz mozgástered, az a pár év elröppen gyorsan. De ha nem lesz baba, mindig megmarad benned a hiányérzet.
Nekem az jött le abból amit leírtál hogy, csak a várandósság és szülés okozta pozitív élmények miatt szeretnél még egy gyermeket.
Tedd fel magadnak a kérdést hogy miért szeretnél még egy gyermeket.
Remélem ez segít.
Ha stabil az anyagi helyzetetek és szeretnétek, akkor szerintem is vállald be. Nem tudnátok esetleg nannyt fogadni? Ha nem is minden napra, de amikor úgy érzed, hogy elég a gyerkőcökből, akarsz magadra 2-3 óra hosszát, akkor ő jönne és vigyázna rájuk, vagy segítene neked ellátni őket, ha valaki beteg lesz, ahogy írtad, akkor ő tudna a másik kettőre vigyázni, amíg te a harmadikkal elmész az orvoshoz és nem kell 3 gyerkőccel végig bumlizni a fél városon.
A férjed mit mond? Ő szeretne egy negyedik gyerkőcöt?
Ha ilyen jó az anyagi helyzetetek, akkor miért nem fogadsz fel segítséget? Napi x órára. Vagy hetente 1-2 napra.
Hogy jött szóba a 4. baba? Férjed szeretné?
Most így nem jó, ahogy vagytok?
Ha a már meglévő 3 nagyobb lesz, akkor neked is jobban lenne időd, magadra is.
Szerintem én 3 gyerkőccel nagyon elégedett lennék.
Ezt en se ertem, hogy kulfoldon miert nehezebb segitseget talalni mint otthon... Jo, dragabbnak dragabb, de ugyanugy diakok vallaljak minimalber alatt.
A 3 gyerek ennyire egyidoben jott hogy egyikuk sem bolcsodes/ovodas meg?
Vagy ikrekre sikerultek? Mert ha igen, akkor ha mar ovodas koruak, es ezert felszabadul az egesz napod, akkor johet a negyedik. De azert harom gyerekre szerintem mar nem mondhato hogy keves. Negyediket vallalni akkor erdemes -szerintem- ha nem csak a mindennapi megelhetes nem gond, hanem a tovabbiak, a jovo sem.
Vedd figyelembe, hogy lesz majd nekik kozepiskolas idoszak, lesz majd tovabbtanulas ami mar komoly penz, illetve a mai vilagban azert az sem art, ha kicsit segiteni tudtok az elindulasban, a sajat labra allasban (gondolok itt egy kezdeti tamogatasra az eletkezdeshez, mint pl leendo lakas onerejebe valamennyi, stb).
Ha valaszthatok hogy legyen harom de azokat kitanittatom, elinditom rendesen az eletben, vagy negy, de mind a negy kuszkodni kinlodni fog mire nagynehezen egyaltalan el tud koltozni, akkor -felteve persze ha meg nincs utban a negyedik mert akkor mar nem nyulnek hozza- inkabb az elso lehetoseg.
Illetve nem tudom hany evesek vagytok, de ha vannak idos szuleitek, elobbutobb bejon a kepbe az, hogy ok mar nem tudnak egyedul gondoskodni magukrol, erre se art gondolni.
A gyerkőcök 5 és fél, 3 és 1 évesek, vagyis a két nagyobb napközben oviban van. Mint említettem is, nem a mindennapi teendőkhöz kellene a segítség, hanem egy egy betegség esetén, vagy ha szeretnénk egy szabad estét magunknak a férjemmel kettesben.
Nehezen bíznám a gyerekeket idegenre, bár lehet szükség lesz így is rá.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!