Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A védőnőnek milyen hatásköre/f...

A védőnőnek milyen hatásköre/feladata van kisgyerekeknél, amit pl. a gyerek háziorvosa nem tud ellátni?

Figyelt kérdés

Egyáltalán milyen plusz szolgáltatást tud nyújtani a védőnő?

Kisgyerek alatt 1 évnél idősebb gyereket értek.

2016. febr. 9. 21:10
 1/4 anonim ***** válasza:

státusz beírása a kiskönyvbe amit le kell adni iskolába íratáskor. egyéb okot én se találtam fél éves kor felett, de lehet, hogy van :)

mondjuk elméletileg azért van a védőnő, hogy kiszűrje ha rossz sorsa van a gyereknek, bántalmazzák, éheztetik, csak nyilván nekünk, akiknek már alap a net, elképzelhetetlen mondjuk a putris romák élete :(

2016. febr. 9. 21:22
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

mert eléggé úgy hangzik a kérdésed.

Hogy mit tud nyújtani? egy, ingyen van, kettő bármilyen tanácsra van szükséged a gyerek táplálkozásáról, pszichomotoros fejlődéséről, testi fejlődéséről őt tudod kérdezni. Könyveli a védőoltásokat, a gyerek fejlettségét, figyel az anyára, észreveszi a családon belüli problémákat, segítséget nyújthat a szükséges vizsgálatokról, honnan kell időpontot kérni, mi is fog pontosan történni, mi várható pozitív eredmény esetén, milyen támogatásokat tudsz igényelni, és mi kell hozzájuk. kisebb tesó érkezésénél tanácsokat adhat a testvérféltékenység könnyebb átvészeléséhez, ahhoz hogyan foglalkozz hatékonyan több gyerekkel,problémás gyerek esetén kapcsolatot tart a bölcsődével, óvodával...és még hosszan sorolhatnám.

2016. febr. 9. 21:26
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Pl van ideje beszélgetni a gyerek fejlődéséről, akár hosszabb ideig megfigyelni, tanácsokat adni a szobatisztasághoz stb. Én pl aggódtam a fiunk pár furcsa szokása miatt. A gyerekorvos pár perc alatt elintézte azzal, hogy de hát ez a gyerek látszik, hogy egészséges, nincs semmi baja. Megértettem, hogy nincs ideje hosszan tárgyalni a témát, meg leülni a fiunkkal játszani, hogy lássa valóban normális-e a viselkedése, mert még tízen vártak utánunk, és mennie kellett két kórházból aznap hazaadott csecsemőhöz, estére meg ment ügyelni. A védőnőhöz viszont elmentünk, és ott voltunk két órát, játszott a fiunkkal, látta, hogyan eszik, hogyan jelzi, ha pisilnie kell stb, illetve eljött hozzánk is, hogy a saját környezetében megfigyelje a fiunkat. És megnyugtatóbb volt, amikor ő mondta, hogy ami nekem gyanús, az valójában normális, csak jobban rá vagyok állva a jelekre, mert a testvérem sajnos pszichiátriai beteg. De amikor be kellett feküdnie a fiunknak kórházba, akkor is ő tudta megmondani, hogyan lehet intézni külön szobát, ahol rendesen ágyat is kap a szülő, külön fürdővel, hol kell a felvételt intézni az osztályra. De pl jó tippet adott már azzal kapcsolatban is, hol lehet normális, friss sóskát venni a városban, melyik használt bababoltban látott olyan sport babakocsit pont, mint amilyet kerestünk, és pont meg tudtuk venni, mert volt már más érdeklődő is.
2016. febr. 9. 21:28
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
valaszol ha kerdezel es megmeri a gyereket meg megviszgalja hol tart a fejlodesben. szemet egy noszemely mi?...minderre a gyerekorvosnak nincs kapacitasa, gondolom van gyereked, viszed oltasra, lathatod hogy a gyerekorvos ugy porog mint aki 8 kaveval inddult otthonrol, a vedono meg emellett mericskel beszelget veled, es meg igy is.2 oraval tovabb vannak ott mint a hivatalos rendelesi ido.
2016. febr. 10. 06:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!