Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 30 hónaposom nem beszél. Mond...

30 hónaposom nem beszél. Mond szavakat, megért mindent, de bővebb mondatokat nem. Ez még normális?

Figyelt kérdés
Mondja: Anya ki. Inni nem....de csak ilyeneket.
2016. febr. 8. 13:26
 1/7 anonim ***** válasza:

Közösségbe jár?

Fiam áprilisban lesz 3 éves. 2 évesen 6 db szó volt a szókincs. Szeptemberben kezdte a bölcsit, és csak karácsony környékén kezdett rohamosan beszélni.

Még mindig nem ragoz tökéletesen, de egyre több mindent mond.

Szerintem normális.

2016. febr. 8. 13:30
 2/7 anonim ***** válasza:
Fiú? Szoktatok gyerek közösségbe járni? Ha gondolod, kérj időpontot a korai fejlesztőbe, ott szakképzett és ingyenes segítség van, kedvesek, normálisak, érdemes megmutatni a gyerkőcöt.
2016. febr. 8. 13:42
 3/7 anonim ***** válasza:

Igen, normális.

2 ismerősöm is van , akiknek 3 éves a gyerekük (36 hónapos) és egyik sem beszél, csak szavakat mondanak. Semmi bajuk nincs.

2016. febr. 8. 13:42
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
30 hónapos? Szóval 2,5 évesed,szerintem érdemes utána járni,hogy 2,5 évesen annyit mond mint egy 1,5-2 éves szokott, akkor is ha másképp fejlődnek.
2016. febr. 8. 14:07
 5/7 anonim ***** válasza:

Nálunk is ez volt, kisfiam nehezen kezdett el beszélni. 3 körül volt már, mikor a rövidke mondatok megjelentek, de rohamosan az óvodával javult a helyzet. Nem sokkal utána már be sem állt a szája. :)

Én azt mondom kicsit ugyan el van maradva, de nem feltétlenül jelent problémát.

2016. febr. 8. 14:32
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Kislány. 2 hete járunk bölcsibe,de ebből 1 hete beteg.

Csak azért furcsa,mert a nagyobb lányom ilyenkor már folyékonyan beszélt.

Próbálok türelmesen várni.

2016. febr. 10. 00:07
 7/7 anonim ***** válasza:
Szia, megkerdezhetem utana hogy alakult a beszed nalatok? Remelem jol vagytok, en us aggodok sokszor a gyerkocom miatt :(
máj. 2. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!