Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hol a határ egy átlagos és...

Hol a határ egy átlagos és egy jó képességű gyermek között? És hol a zseninél? Mikor mondod, hogy jó képességű vagy inkább zseni?

Figyelt kérdés
2010. márc. 29. 18:20
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
átlagos képességű 6 éves korára leírja a keresztnevét, állatokat felismer pl, beszélget. Jó képességű az, aki 6 évesen olvasni tud. Zseni az pl. akinek a "tudása" már 3 osztályos szinten van.
2010. márc. 29. 18:28
 2/9 anonim válasza:
Pl. intelligencia-felmérések gyermekek számára, de az sem mutat meg mindent (pl. külön féle tesztek vannak, nyelvre, tudományra/matematikára...)
2010. márc. 29. 18:31
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
És mi a helyzet akkor, ha az én gyerekem egyiket se tudta ennyi idősen, de mostanra kitűnő tanuló. (7es)Ö
2010. márc. 29. 18:31
 4/9 anonim válasza:
[az első válasz alapján én már 5-6 évesen zseni voltam (2-3 évesen nevet leírni, 4-5 évesen írni/olvasni)] 18:31
2010. márc. 29. 18:34
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
a kitűnő tanuló jó képességű, vagy kiváló; de nem "zseni". Egyébként sok dologtól függ, lehet h vki nem tud olvasni 6 éves korára(ez az átlag), de félévre már folyékonyan és szövegértően (ez nagyon fontos) olvas....ebből látszik hogy jók a képességei, vagy pedig szorgalmas.
2010. márc. 29. 18:35
 6/9 anonim ***** válasza:
85%
nem kell kicikizni. 4-5 évesen nem olvashat egy gyerek szövegértően és magától , ahogy egy 6-7 éves. Értek hozzá, hidd el ;))
2010. márc. 29. 18:37
 7/9 anonim válasza:
Akkor én valószínűleg nem voltam gyerek / nem vagyok ember. (18:34)
2010. márc. 29. 18:39
 8/9 anonim válasza:
De azzal csak azt akartam mondani, hogy nem lehet abból "kikövetkeztetni", ki milyen képességű, mert relatív. (csak ezt elfelejtettem említeni. [18:39]
2010. márc. 29. 18:40
 9/9 anonim ***** válasza:
figyelj, nem idézlek, te írsz magánvéleményeket. Jogod van hozzá.
2010. márc. 29. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!