Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha láttok egy kerekesszékes...

Ha láttok egy kerekesszékes kismamát milyen kérdések merülnek fel bennetek?

Figyelt kérdés

Az a tapasztalatom, hogy sokan sok mindenre kíváncsiak akár a várandóssággal, akár a szüléssel, gyerekneveléssel kapcsolatban, de valahogy ez még tabu téma és ezért sokszor az információ hiány miatt előbb ítélnek, mint kérdeznek. Tehát, ha név és arc nélkül lehet, Ti mit kérdeznétek?

Köszönöm az építő, jóindulatú hozzászólásokat! :)

2016. febr. 5. 09:43
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Hű, kár, hogy csak most találtam meg ezt a kérdést, de azért válaszolok, hátha valaki olvassa valamikor :)

Én kerekesszékes anyuka vagyok. A kórházzal, vizsgálatokkal kapcsolatban vegyesek a tapasztalataim. Több orvosnál is megfordultam, volt, aki húzta a száját, hogy a férjem ott van és segít a vizsgálatoknál, volt, aki zavarban volt, volt, aki tök természetesnek vette, sőt tényleg örült is, hogy flottul megoldunk mindent.

A baba születése után is elsősorban a férjem segítségére támaszkodtam, sok mindent tényleg nem tudtam volna megoldani egyedül, de jó néhány dolog van, amit találékonysággal meg tudtunk oldani. Nagyon praktikus volt például az úgynevezett "babaöböl", egy franciaágyhoz csatlakoztatható kiságy, állítható magassággal, levehető oldallal, így ha éjszaka felsírt, könnyen átvettem magam mellé, hogy megetessem, megnyugtassam.

Én egyáltalán nem érzem tolakodónak azt, ha valaki rákérdez az ilyen és ehhez hasonló dolgokra, nagyon szívesen mesélek, egyáltalán nem kellemetlen számomra ez a téma. Annál inkább kellemetlenek a lesajnáló pillantások, a hátunk mögötti összesúgások, a "jaaaj szegééény" sóhajtások, sajnos az utóbbiakkal jóval gyakrabban találkozom.

2016. márc. 11. 03:05
 12/12 anonim válasza:

Mi is ismertünk olyan családot, hol apuka, anyuka kerekesszékes, a gyerekek viszont makkegészségesek.

Öcsém is mozgássérült, és egy mozgássérült táborban ismertük meg őket

Később az egyik tévéműsor is mutatta őket, hogyan élnek, és hogy azért gyakran rá kellett szólni a fiúkra, hogy ne szaladjanak annyira.

2017. júl. 7. 10:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!