Tudom, hogy ajándék lónak ne nézd a fogát, de ezt így szó nélkül hagynátok?
Baráti házaspár mondta, hogy adnak majd a babánknak csomó mindent, ruhákat, etetőszéket, sportkocsit stb. Megköszöntem, hogy nagyon kedvesek, és mondtam, hogy elfogadjuk, természetesen ha már nem használjuk visszaadjuk. Most hozták a cuccokat, és nagyon meglepődtem.. ugyanis igényes, tiszta nem rossz anyagi helyzetű emberekről van szó, mi sem vagyunk valami lepukkant népség, de csapa agyon használt, lepukkant dolgot hoztak, egy épkézláb nincs közte. Az etetőszék törött, a babakocsi piszkos... Szerintetek? Ez most nem olyan, hogy " á, jó lesz ezeknek"... én nem is hiszem, hogy ők ezeket használták, nem is értem honnan szedték...
Nagyon fura érzésem van..Ne szóljak semmit? Vagy adjuk vissza?
Én is megköszönném, és szerintem 2 opció közül választanék. 1, vagy 1-2 hét múlva visszaadnám a holmikat a párnak,és kegyes hazugsággal azt mondanám, hogy átbeszéltük a férjemmel, és pár dolgot mi is veszünk, valamint szülők jelezték, hogy vennének ezt-azt, így mégsincs szükségünk rájuk...vagy 2, ugyanígy 1-2 hét múlva visszaadnám a holmikat, de burkoltan közölném az igazat is, hogy nem számítottunk rá, hogy ilyen állapotban vannak a cuccok, és nagyon köszönjük, de inkább úgy döntöttünk, hogy veszünk mi magunk stb.
Attól is függene, hogy mégis mennyire ismerem a párt, illetve, hogy ők is látják-e reálisan, hogy agyonhasználtak a dolgok, vagy nekik még elmenne? Mert megsérteni senkit nem akarnék azzal, hogy ő még eltologatná benne a gyerekét mert úgy látja hogy hibátlan (mert nem telne újra, vagy jobbra), én meg odamegyek és visszadobom a cuccokat, hogy bocsi de sz*rok.
Viszont ha olyan a házaspár, hogy esetleg direkt adták ezeket amiket elsőre feltételezel, hogy "nektek jó lesz ez még alapon", akkor is mindenképp add vissza, mert ha nem is használjátok hanem elteszitek csak, de ők nem tudják, még a végén elkezdik terjeszteni a pletykát, hogy hát "igazuk" lett, és a rongyos ruhákba, meg a mocskos babakocsiba hordod a gyereket.. én ezt nem engedném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!