Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Néha nektek is elegetek van...

Néha nektek is elegetek van az életetekből?

Figyelt kérdés
2 gyerekkel vagyok itthon. Alkalmanként van segítségem is. 1 vagy 2 óra hosszára 1-2 hetente. Mégis tele a hócipőm. Még kb. 2 évig nem megyek vissza dolgozni. Mindig is utáltam a gyerekeket, de sajátokra vágytam, küzdöttünk értük, és akivel megosztottam ezt az érzést azt mondta, saját gyerekkel más. Nem más. Még mindig utálok játszani, tele a tököm a monotonitással, azzal, hogy háztartásbeli anyuka vagyok, ahelyett, hogy élnék. Olyan érzés, mintha élve el lennék temetve. Vagy letöltendő börtönt kaptam volna. Néha szívem szerint itt hagynám az egész életem és mennék a híd alá, vagy mit bánom én. Ti is eljuttok néha ilyen mélyre, vagy súlyos eset vagyok?
2016. febr. 3. 13:27
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
79%

Ha alapból nem szereted a gyerekeket, és tudod, hogy nem más számodra a saját, akkor minek szültél kettőt és nem volt elég az egy?

Szerintem ne zárjuk ki a depressziót, amit nem ártana kezeltetni, a saját jól felfogott érdekedben, és a gyerekeid miatt. Egy kiegyensúlyozott anyukára lenne szükségük.

2016. febr. 3. 13:29
 2/17 anonim ***** válasza:
86%
Szakemberre van szukseged.
2016. febr. 3. 13:33
 3/17 anonim ***** válasza:
88%
Ilyen felfogással inkább ne maradj otthon még két évet, hanem mihamarabb menj vissza dolgozni, és kérj még több segítséget.
2016. febr. 3. 13:35
 4/17 anonim ***** válasza:
50%

Ennyire nem súlyos nálam a helyzet, de vannak tünetek. :D

Megfogod a két kicsit, és mentek sétálni, meg kicsapod őket tavasszal a jó időre. A játszón lehet beszélgetni másokkal, tudsz olvasni, amíg szórják a homokot, és jót fog tenni a levegő.

Találj valami tevékenységet, ami örömet okoz, én egy időben festegettem erre-arra, és eladtam a neten, gyöngyöt fűztem, süthető gyurmából csináltam ékszereket.

A gyerekek is utánozhatnak, csak persze nem a te méregdrága alapanyagaiddal. :D

Megnyugtatlak, később se lesz jobb.

Mai napig kiütést kapok az iskolai rendezvényektől: anyák napja, évnyitók, évzárók, szülői értekezletek, és mindegyikből kettő van. :D

Viszont az már jó lesz, amikor nem téged nyúznak, hanem átmennek játszani a barátokhoz, és otthon csend van. Amikor az ő barátaik jönnek át, akkor nincs csend, de békénhagynak. :D

2016. febr. 3. 13:35
 5/17 anonim ***** válasza:
37%
Én is eléggé nyüzsgő, munkamániás ember vagyok. Néha én is nehezen éltem meg pár dolgot, de nem ennyire. Nem megoldható, hogy bölcsibe add a gyerekeket? Akkor visszamehetsz dolgozni, és megszűnik ez a fajta monotonitás. De lehet hogy ez depresszió?
2016. febr. 3. 13:38
 6/17 anonim ***** válasza:
78%
Nem tudom mennyi idősek a gyerekeid, de ne várj 2 évet azzal, hogy visszamész dolgozni. Én hasonlóan éreztem, de 3 gyerek mellett. Mikor a legkisebb 21 hónapos volt, nem bírtam tovább és visszamentem dolgozni. A legnagyobbam 6 éves lesz, a középső 5 éves lesz. Alig vártam, hogy dolgozhassak és napom egy részét felnőttekkel töltsem. Most már van, hogy a gyerekeim hiányoznak :). Szerintem is depressziós tüneteid vannak, sürgősen keress kikapcsolódási formát felnőttekkel, gyerek nélkül. Később jobb lesz, hidd el.
2016. febr. 3. 13:40
 7/17 anonim ***** válasza:
41%

Szerintem nagyon gyorsan kérj szakszerű segítséget. Két gyerekkel vagyok itthon, néha nagyon nem egyszerű, de olyan érzésem még nem volt, hogy itt hagynám az egészet.

Amikor már nagyon azt éreztem, hogy valami más kell, vettem pár színházjegyet, elmentünk kirándulni a férjemmel és elkezdtem egy hobbit, havi két estére kimenőm van, hogy ezzel foglalkozzak. Sikerült feltöltődnöm, kellett ennyi, mert már én is azt éreztem, hogy belefásultam a napi robotba, és a picikkel még nem lehet értelmesen elbeszélgetni.

Szerintem lehet, hogy depis vagy, keress fel egy szakembert, mielőtt még mélyebbre kerülsz.

2016. febr. 3. 13:55
 8/17 anonim ***** válasza:
55%

Már ne haragudjatok, tudom, hogy szentségtörés ilyet kérdezni, de mi a francnak vállaltatok két meg három gyereket, ha ennyire a terhetekre vannak?

És hogy a kérdésre is válaszoljak: nem, nekem nincs elegem. 14 éven keresztül dolgoztam, imádtam a munkám, és nem mentem el szülni, csak azért, mert a környezetem arra presszionált. Tudtam, hogy boldogtalan lennék, ha nem csinálhatnám, amit szeretek. Aztán eljött az a pillanat, hogy tovább nem szabad várnom, ha anya akarok lenni, és szültem egy gyereket. Imádom, jól érzem magam itthon, azzal együtt is, hogy nekem sem lételemem htb-nek lenni, de tudom, hogy ez az ára, és elfogadtam. És bár eredetileg csak egy gyereket akartam, folyamatosan azon jár az eszem, hogy tudnám megoldani, hogy ne kelljen itt megállnom, és minél tovább együtt lehessek a gyereke(i)mmel.

2016. febr. 3. 13:55
 9/17 anonim ***** válasza:
56%

Nem,én imádom a pörgést,az állandó jövés menést.3!!!! gyerekünk van,a Férjem pont most kapott egy állásajánlatot Németországból,úgy néz ki vasárnap indul.Segítségem alig alig,és mivel a kicsi 3.5 éves,már ovis.Ebből következik,hogy még a melóm miatt is logisztikáznom kell.Az is igaz,hogy saját cég,így magamnak osztom az időmet(ám több gyereknek "megfelelni",különórára,orvoshoz,játszótérre,programokra cipelni Őket így sem egyszerű).

Nekem is vannak nehéz napjaim,de ennyire "mélyre" még nem süllyedtem soha.Én sem értem,miért vállaltál 2 gyereket.Neked 1 is bőven elég lett volna.

2016. febr. 3. 14:57
 10/17 anonim ***** válasza:
46%
De ha ennyire nem bírod az otthonlétet, akkor miért nem mész vissza dolgozni? Vagy nincs hová? Mert szerintem neked leginkább arra lenne szükséged, hogy valami mást, valami kreatívabb dolgot csinálj. Nem tudom, mekkorák a gyerekeid, de még ha kicsik is, szerintem jobban jár mindenki, ha fél napot bölcsibe járnak, amíg te legalább részmunkaidőben el tudsz menni dolgozni, mintha mind otthon vagytok, és egymás idegeire mentek. Amikor a fiam másfél éves volt, nekem is volt ilyesmi érzésem, mármint nem pont ilyen, mert én szeretem a gyerekeket, mindig is szerettem őket, meg a sajátomat pláne, de már sok volt az otthonlétből, hiányzott a munkám, kezdeni akartam magammal valamit. Arra nem volt mód, hogy részmunkaidőben visszamenjek a munkahelyemre, de azt meg tudtam tenni, hogy heti háromszor, napi négy órában elmentem önkénteskedni (szociális munkás a szakmám, így az önkéntes munkám során is gyakorlatilag azt csináltam, amit rendesen is csinálnék, csak talán egy kicsit kötetlenebbül - értsd: nem volt annyi adminisztráció). Nekem ez nagyon kellett, hogy egy kicsit találkozzak más emberekkel, olyanokkal, akikkel szakmáról lehet beszélni, meg az is jó volt, hogy ott voltak a kliensek, akikre koncentrálhattam, és egy kicsit nem az otthoni, monoton dolgokkal foglalkoztam.
2016. febr. 3. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!