Kinek van igaza, gáz amit csináltam? Anyukák, Ti nem ezt tettétek volna?
Ma délelőtt anyukámékhoz mentünk, az utcájukban megálltunk megnézni egy cicát, az utcán mászkált. A kisfiamnak nagyon tetszett, nagyokat nevetett rajta, és mondta neki, hogy "cic-cic", másfél éves.
A macska egész közel jött, a kisfiam egyre jobban lázban volt, ezzel idáig nem volt semmi gond.
Aztán egyszer csak a macska felugrott a babakocsiba a fiam ölébe. Én pedig megijedtem, ösztönösen "lesöpörtem" onnan, a macska nyekkent egyet, de semmi baja nem lett, ő is megijedt, de különösebben még csak azt sem, el sem menekült, ugyanúgy ott járkált utána körülöttünk.
Egyszer csak kirohant anyu szomszédasszonya (többedik szomszéd nem közvetlen), hogy ő ezt az ablakból látta, a macska az övé, és fog szólni az állatvédőknek, amiatt hogy én hogy elhajítottam a macskáját és hogy semmi baja nem lett volna a gyereknek, és milyen egy szörnyeteg vagyok. Vitáztunk egy darabig, mondtam neki, hogy elnézést a cicától, tényleg, de egy vadidegen macskának nem fogom hagyni, hogy a gyerekem arcába másszon, nem tudhattam, hogy kié, hogy van tartva, nem beteg-e, be van-e oltva, stb.
Eljöttünk egy idő után, de anyu hívott, hogy a szomszédasszony még utána is fenyegetőzött nála.
Ott tartok, hogy ha este hazajön a férjem, akkor visszamegyek, és helyreteszem a nénit, semmi baja nem lett a macskának, nem értem a hűhót.
Ti csinálnátok valamit? Menjek? Hagyjam? Feljelenthet tényleg?
Aki szerint nem álltam a helyzet magaslatán mit kellett volna cselekednem?? De most komolyan írjátok már le légyszi, hogy ti mit csinálnátok ha egy macska beleugrana a gyereketek babakocsijába.
Még egyszer mondom NEM HÍVOGATTUK, és oké, amikor bő fél méterre odajött kb. én még nem gondoltam, hogy a következő lépése a babakocsiba ugrás lesz.
21-es, Neked külön írok, ne legyél már ennyire okos kérlek, nyilván nem a macskának mondtam, hogy elnézést, hanem a néninek mondtam, hogy elnézést a cicától, nem akartam bántani. És nem is bántottam. Pont. Az hogy lesöpörsz egy macskát 40 centiről vagy nem tudom mennyire van a földtől a sportkocsi, nem hinném hogy állatkínzásnak minősül.
"és fog szólni az állatvédőknek"
"ha este hazajön a férjem, akkor visszamegyek, és helyreteszem a nénit, "
Ne tedd helyre a nénit.
Keresd ki a helyi állatvédők tel.számát és vidd el neki.
"Feljelenthet tényleg?" Ja. Szerezne a zsaruknak egy jó napot. Kiröhögnék. :)
Mit kellett volna tenned? Megfogni a cicát és szépen letenni. Mondjuk én a nénivel sem értek egyet, mert SOHA nem engedném a macskáimat ki a lakásból, hogy elb*ssza egy autó, vagy széttépje egy idióta kutya, vagy felrúgja valami ismeretlen.
De ha már kint van, akkor nem kell neki ciccegni, ha meg már felugrik, akkor tessék SZÉPEN megfogni és letenni, nem félreb*szni szerencsétlen állatot, aki csak barátkozni akart. A hirtelen mozdulatok amúgy is veszélyesek, nem tudom mit szóltál volna ha a hirtelen odacsapásod miatt mart volna a gyerekedbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!