Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kinek van igaza, gáz amit...

Kinek van igaza, gáz amit csináltam? Anyukák, Ti nem ezt tettétek volna?

Figyelt kérdés

Ma délelőtt anyukámékhoz mentünk, az utcájukban megálltunk megnézni egy cicát, az utcán mászkált. A kisfiamnak nagyon tetszett, nagyokat nevetett rajta, és mondta neki, hogy "cic-cic", másfél éves.

A macska egész közel jött, a kisfiam egyre jobban lázban volt, ezzel idáig nem volt semmi gond.

Aztán egyszer csak a macska felugrott a babakocsiba a fiam ölébe. Én pedig megijedtem, ösztönösen "lesöpörtem" onnan, a macska nyekkent egyet, de semmi baja nem lett, ő is megijedt, de különösebben még csak azt sem, el sem menekült, ugyanúgy ott járkált utána körülöttünk.

Egyszer csak kirohant anyu szomszédasszonya (többedik szomszéd nem közvetlen), hogy ő ezt az ablakból látta, a macska az övé, és fog szólni az állatvédőknek, amiatt hogy én hogy elhajítottam a macskáját és hogy semmi baja nem lett volna a gyereknek, és milyen egy szörnyeteg vagyok. Vitáztunk egy darabig, mondtam neki, hogy elnézést a cicától, tényleg, de egy vadidegen macskának nem fogom hagyni, hogy a gyerekem arcába másszon, nem tudhattam, hogy kié, hogy van tartva, nem beteg-e, be van-e oltva, stb.

Eljöttünk egy idő után, de anyu hívott, hogy a szomszédasszony még utána is fenyegetőzött nála.

Ott tartok, hogy ha este hazajön a férjem, akkor visszamegyek, és helyreteszem a nénit, semmi baja nem lett a macskának, nem értem a hűhót.

Ti csinálnátok valamit? Menjek? Hagyjam? Feljelenthet tényleg?

2016. febr. 1. 13:49
1 2 3 4 5
 31/45 A kérdező kommentje:

Aki szerint nem álltam a helyzet magaslatán mit kellett volna cselekednem?? De most komolyan írjátok már le légyszi, hogy ti mit csinálnátok ha egy macska beleugrana a gyereketek babakocsijába.

Még egyszer mondom NEM HÍVOGATTUK, és oké, amikor bő fél méterre odajött kb. én még nem gondoltam, hogy a következő lépése a babakocsiba ugrás lesz.

21-es, Neked külön írok, ne legyél már ennyire okos kérlek, nyilván nem a macskának mondtam, hogy elnézést, hanem a néninek mondtam, hogy elnézést a cicától, nem akartam bántani. És nem is bántottam. Pont. Az hogy lesöpörsz egy macskát 40 centiről vagy nem tudom mennyire van a földtől a sportkocsi, nem hinném hogy állatkínzásnak minősül.

2016. febr. 1. 15:00
 32/45 anonim ***** válasza:
66%
Jajj komolyan most már odajutottunk,hogy az ember alig számít,mert az állat fontosabb,szeretem az állatokat(jó a macskákat nem), de szerintem azért már átestek az emberek a túloldalra,nem söpörheted le a macskát,még le is dobhattad volna,talpra esik,meg nem kergetheted el,meg a gyereküknek hívják az állatot pelenkázzák,öltöztetik stb. gáz amerre tartunk,mondom úgy,hogy sok állatom volt mindig is,most is van egy nyulam,családtagnak tartom Őket,de ez már ami most megy túlzás..Ne törődj az öregasszonnyal..
2016. febr. 1. 15:03
 33/45 A kérdező kommentje:
Még annyi hogy ne foglalkozzatok már a hülye pontokkal, ha megnézitek mindenki le van pontozva szinte, tök mindegy mit írt. Én nem pontozok amúgy. De nem teljesen mindegy? Hová számít ez a pont? :)
2016. febr. 1. 15:05
 34/45 anonim ***** válasza:
amúgy nem kell hívni a macskát odajön ha akar,a kóbor macskák is mindig jönnek nyávogva dörgölözni akarnak ilyenkor szépen arrébb teszem Őket a lábammal,jó persze nem rúgom
2016. febr. 1. 15:08
 35/45 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik macskautáló vagyok.Azzal,hogy azt mondta a kicsi: cic-cic,és meg is álltatok,az a macskának már felhívás egy keringőre....én is azt teszem,amit az egyik válaszoló:ha túl közel jön,vagy egyből mondom,hogy siccccccc,vagy szépen arrébb tessékelem(szintén nem belerúgva,hanem a lábfejemmel elindítom más irányba).
2016. febr. 1. 15:22
 36/45 anonim ***** válasza:
72%
Hát én komolyan betojok rajtatok. Hová fajul ez a világ, hogy egy ilyen esetben ennyi ember szerint helytelenül cselekszik egy a gyerekét védő anya, aki lesöpör egy arra kéretlenül felugró idegen macskát?? Mit is ártott ezzel a macskának?? Mellesleg láttatok már macskát? Ha ő nem akar odamenni akkor ugyan hívogathatod, ha pedig oda akar, akkor nem kell édesgetned.
2016. febr. 1. 15:22
 37/45 anonim ***** válasza:

"és fog szólni az állatvédőknek"

"ha este hazajön a férjem, akkor visszamegyek, és helyreteszem a nénit, "

Ne tedd helyre a nénit.

Keresd ki a helyi állatvédők tel.számát és vidd el neki.

"Feljelenthet tényleg?" Ja. Szerezne a zsaruknak egy jó napot. Kiröhögnék. :)

2016. febr. 1. 15:57
 38/45 anonim ***** válasza:
Én továbbra is csak azt tudom mondani, hogy aki ennyire nem bírja elviselni, ha a macskája konfliktusba kerül az utcán közlekedőkkel (jézusom, mintha olyan durva dolog történt volna...), az ne engedje ki a házból. Ha kiengedi, akkor meg ne picsogjon, ha valaki odébbhessenti. Természetesen az más, ha bántják, azt én sem hagynám, de semmi baja nem esett a macskának.
2016. febr. 1. 16:51
 39/45 anonim ***** válasza:
32%

Mit kellett volna tenned? Megfogni a cicát és szépen letenni. Mondjuk én a nénivel sem értek egyet, mert SOHA nem engedném a macskáimat ki a lakásból, hogy elb*ssza egy autó, vagy széttépje egy idióta kutya, vagy felrúgja valami ismeretlen.

De ha már kint van, akkor nem kell neki ciccegni, ha meg már felugrik, akkor tessék SZÉPEN megfogni és letenni, nem félreb*szni szerencsétlen állatot, aki csak barátkozni akart. A hirtelen mozdulatok amúgy is veszélyesek, nem tudom mit szóltál volna ha a hirtelen odacsapásod miatt mart volna a gyerekedbe.

2016. febr. 1. 20:02
 40/45 anonim ***** válasza:
51%
Utolsó, Te hülye vagy. Persze, egy macska ráugrik a babámra. Azt se tudom, hogy egy kóbor állat-e vagy kié. Szép komótosan, dédelgetve leveszem, megsimogatom a buksiját, esetleg várok hátha belekarmol a gyerekbe nehogy sérüljön a lelke.. igen, ez életszerű, én is így csinálnám.
2016. febr. 1. 21:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!