Szülés után ti mikor porszívóztatok először,?
Férjem elég ramatyul volt, a kórházba eljött értünk,de haza már én vezettem.Majd miután haza értünk vettem egy nagy levegőt és indultam a másik 2 gyerekért a suliba és az oviba,férjem addig a picivel volt. Éjszaka nagyon rosszul lett és 4 napig kórházba volt. Sajnos az élet nem állhatott meg,mindent meg kellett csinálnom mert egyedül voltam a 3 gyerekkel. Szerencsére szülésnél nem vágtak így jobb helyzetbe voltam,de azért nem volt kellemes az a 4 nap :(
2016. jan. 31. 11:28
12/25 A kérdező kommentje:
De minden mást meg csinálok. Nem az első gyerek így a tesót is el kell látnom. Férjem mondta h ne csináljam mert csak hasbol is erőlködok.
Amúgy nem értem h a császárosok miért gondolják azt h a hüvelyi szülés könnyebb. Sőt! Nekünk a medencénk is tágul h ki férjen rajta a baba. Jó nem azt mondom h akit több órás vajúdas után visznek császározni annak nem tágul a medencéje de a programozottnak biztos nem.
én se értem mi köze a szülésnek a porszívózáshoz. mikor kórházban voltam férjem kitakarított, de nálunk elég nagy a por mert egy 2x3 sávos országút mellett lakunk :/ szóval hazaérkezésünk után 3 nappal, szülés után 5 nappal már porszívóztam, 2 naponta szoktam, ugyanúgy csináltam.
te miért nem mersz porszívózni, mitől félsz? :)
2016. jan. 31. 11:36
Kb 1,5 hónapra rá, nekem szükségem volt a pihenésre, regenerálódásra. 5 hétig fájt a gátsebem. Azért a gyermekágy azért 6 hét, hogy regenerálódjon az anyuka. Persze ha nincs segítség az más, de ha van, akkor a nehéz fizikai munkát bőven lehet hanyagolni, ettől még senki nem lesz lusta és rossz háziasszony!
2016. jan. 31. 11:41
Robotporszívó van hála az égnek! :)
2016. jan. 31. 11:55
egy porszívót húzkodni, vagy lehjaolni érte se nagyobb erőlködés, mint a gyerekedet felemelni a kiságyból.
2016. jan. 31. 12:08
A porszívózás mitől nehéz fizikai munka? Vagy ti hogyan/mivel porszívóztok? Ipari porszívóval? Az sem megerőltetőbb semmivel mint a gyereket kivenni a kiságyból, bemenni a kádba zuhanyozni, felkelni az ágyból. Én is kíméltem magam, nah de nem porszívózni, mert az nehéz fizikai munka, azért ez már túlzás...
2016. jan. 31. 12:41
Mielott elmentem szulni,rendbevagtam a lakast. Pont aznap. Mikor hazaertunk,en mar masnap porszivoztam es pakoltam. A ferjem segitett volna mindenben,de dolgozott ,en meg nem birtam nezni a porcicakat. (A hajam minden sarokba megtalalhato porral keverve). Nalunk parkette van mindenhol,csak tologatni kell a porszivot,az semmi erolkodessel nem jar. Elso babamnal atrendeztem a szobat 3 hettel a szules utan es elkezdett omleni belolem a ver. Na a 2.-al mar nem hoskodtem az emelgetessel,de a porszivozas pont nem megerolteto.
2016. jan. 31. 12:56
Angliaban szultem, ahol ha minden rendben van, a szules utan 6 oraval hazaengednek. En hajnalban szultem, delben mar otthon voltunk. Aznap nem csinaltunk semmit, de masnap nekialltunk fozni, porszivozni, mosni. A ferjem velem volt, de emlekszem, hogy a porszivozast es felmosast en csinaltam. Szerintem mar siman csinalhatod. Nem kell tobbet, mint amennyit birsz, de siman meget a dolog.
2016. jan. 31. 12:56
A császárnál "csak" egy 15 cm-es vágás van a hason...
Azért nem gondolom,hogy könnyebb vele bármit is csinálni,mint hüvelyi szülés után. De a porszívózás nem nehéz fizikai munka. Ha a nagyobbat fel tudod emelni, el tudod látni, akkor a porszívózástól sem lenne bajod.
2016. jan. 31. 13:26
Kapcsolódó kérdések: