Vazektómia vagy Mirena spriál?
Tervezett gyerekszám megvan, így jelen pillanatban azt mondom, hogy több gyereket nem akarunk.
Emellett ott van az, hogy nem látok a jövőbe, bármi történhet, ami felülírja ezt (pl. tönkremegy a kapcsolat, hiába tűnik jelenleg betonbiztosnak).
Mindenképpen odafigyelést nem igénylő módszert szeretnénk, én se tablettát, se hüvelygyűrűt, se óvszert nem szeretnék.
Akinek a kérdésben említett bármely eljárásról van személyes tapasztalata, megköszönöm, ha megosztja velem. Az előnyökkel tisztában vagyok, inkább az esetleges hátrányokról szeretnék képet kapni.
Egyik sem holt biztos megoldàs.
Vazektómia: nem 100%ban visszafordìtható. Ennek ellenére van,hogy magàtól helyreàll az eredeti àllapot és emiatt becsúszhat a baba. Mivel műtét,lehet szövődménye.
Spiràl: mivel ez hormontartalmú nem lehet tudni,hogy reagàlsz rà. Van 3 hónap az elején amìg akàr végig vérezhetsz. Meg sokaknak utàna sem àll be, vagy durva gyulladàst okoz, vagy érzik hogy ott van.
Vazektomiarol a férfi dönthet egyedül és én ilyet még véletlenül se kérnék a paromtol.
A spiral nem valami megbízható, nekem 2 szobatarsam is amellett esett teherbe. Ha te egészen biztos vagy benne, hogy nem akarsz több gyereket, akkor neked a művi meddő tétel lehet megoldás, de a saját részedről
vazektmia 10 perc helyi erzestelenitesben rutin nem fajdalmas max kicsit lila lesz a mutet helye.
Magyarorszagon nem szokas de fejlett nyugati tarsadalmakban nagyon gyakori.
Ugy gondlkdik a pasi ha mar van a kivant gyerekszam es a hazassag meg sem megy a gyerekek az ve maradnak es az uj no fogadja el neki mar gyereket nem tud nyujtani.
Mirena : most hasznalm a masodikat a verzeseim miatt kivallo de a ferjemnek vazektomiat vegeztek a 4 geyrek utan
Nem csak a kérdező pontozhat, én nem is tettem.
Aki azt írta, hogy a vazektómia a férfi döntése lehet csak: miért, mit gondoltál, hogy leszedálom, le kötözöm és kényszerrel beviszem a műtétre?
Olyan dolgot feltételezel, amiről nincs is információd. Nem írtam, hogy bárki bármire kényszerítve lenne. Ketten beszéljük meg, hogy melyik lenne megfelelőbb. Amit írtál, a részedről egy rosszindulatú feltételezés volt, információ nélkül.
Nos, miután elolvastam a kérdésedet, az jött le, hogy TE érdeklődsz, TE akarsz biztos védelmet.
"...jelen pillanatban azt mondom, hogy több gyereket nem akarunk"
Nem láttam sehol, hogy a "férjem nincs a műtét ellen" vagy "a férjem gondolkodik a műtéten ". Amúgy nem tudom mennyi nálatok a tervezett gyerekszam, de a műtét feltétele 3 verszerinti gyermek vagy minimum 40 éves kor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!