Az mire utal, ha egy ember 12 éves koráig szopja az ujját?
Férjem saját bevallása szerint eddig csinálta. Anyósom néha meglatogat és elkezdi magyarázni a dolgokat, én már majdnem beszóltam, hogy az okít engem, aki hagyta a fiát tiniként is szopizni? Férjem egyébként a legkisebb, 3 lanytestver után. Kicsikent asztmás volt és viszonylag sokat jártak vele orvoshoz.
Én is sokáig szopiztam, utólag tudtam meg, hogy 5 éves koromig, amikor is anyám bevetette az ecetes módszert, mivel addig nem használt semmi. Hogy emiatt e, de az iskolakezdésre leszoktam.
Anyósod akarod hibáztatni most vagy engem?
Sem nevelési hiba, sem betegség. Nem akartam leszoktatni.
Sokan megszokásból csinálják ezt beléjük van ez idegződve és a szülő sem tudja mindig észrevenni és rászólni hogy hagyja abba stb...
Én mondjuk kb sose szoptam az ujjam anyám szerint kb 2 éves koromig max. Cumisüvegről is egyből leszoktam amint megtanultam pohárból inni. Sima cumit meg alig alig használtam.
A húgom 5 évesen is még cumizott meg szopta az újját kb de ő is akkor szokott le róla amikor kis iskolásként rá lett szólva, és kinevették emiatt a társai. A gyerekkori legjobb barátom most 23 éves létére is szopja az ujját igaz ritkán de néha beidegződve látom hogy nyúl oda a szájához csak észreveszi magát hogy nincs egyedül és kapcsol, de láttam már hogy mai napig szopja rendesen, csak mert a barátnője is tőlem kérdezte hogy mi ez nála mert észrevette hogy amikor alszik majdnem mindig szopja az ujját álmában. Azért kérdezte tőlem mert én vele nőttem fel csak 1 évvel vagyok idősebb nála.
Ez amolyan reflex sajnos sokaknál én engem anyukám sokáig szoptatott akkor még nem nagyon voltak bébi kaják meg tápszerek meg tudom akkor a szüleimnek pénzük sem volt ilyesmire meg én alapból szerettem cicizni, ezt néha észreveszem magamon amikor a barátnőmmel együtt vagyunk gyakran izgatom a mellét a számmal, nyelvemmel és ez nekem jó érzés, ő sose szerette ezt de tőlem elfogadja mert én érzéssel bánok vele. Meg én is gyakran vettem észre magamon hogy beidegződés miatt mindig a barátnőm melléhez közel rakom a fejem mert féloldalasan alszunk összebújva, a barátnőm meg alapból magasabb mint én ez is benne van hogy így alszunk. Fene tudja ezeket.
Meg az unokatesóm is 8 évesen még cumizott
Nevelési hiba?
Lehet szorongástól is.
Én akkor találkoztam ezzel leginkább ismerőseim körében amikor elvették a cumit..
olyasmit jelent, hogy az anyja nem tudta megnyugtatni, ill senki. kialakul egy belső feszültség, szorongás, önmagában nem bízik.
felnőttként nem függő?(pl cigitől vagy egyéb?)
Öcsém is szopta az ujját kb eddig. Persze amikor már nem volt olyan pici, akkor mások előtt nem csinálta, csak lefekvéskor, meg ha nem látta senki. Tudták a szüleink, mert elég ronda volt a sok cumizástól a hüvelykujja, de igazából nem nagyon tudtak vele mit csinálni. Aztán amikor öcsémnek már ciki volt, akkor leszokott róla magától. 26 éves, teljesen normális felnőtt férfi lett belőle, még a fogai sem állnak hülyén, és az ujján sem látszik, hogy cumizta valaha.
Mondjuk én a saját gyerekemnek emiatt adtam inkább cumit, én nagyon nem akartam, hogy szopja az ujját. Ettől függetlenül szerintem ez nem olyan borzasztó dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!