Csak az én szomszédaim ilyen idegesítőek? Baba születése után nálatok jobb vagy rosszabb lett?
Az egy dolog hogy a nő fél a kutyáktól és ezért ne hagyjam már kint amikor Ő a kertben kolbászol.6 hónapos terhesen egyedül kellett hozzá pótolnom a kerítéshez (párom nem volt otthon 3 hétig), mert ő retteg hogy a kutya ott ül és nézi.De az nem számít, hogy a tetőn ami repedt cserép csak volt azt a 4 dinka macskája addig járkálta amíg be nem estek és be járnak a padra.Na amit ott műveltek.Állandóan tele van sz...a, be hurcolják a döglött varjút, egeret, patkányt stb.Éjjel egyenesen nem lehet aludni tőlük mert akkor is járkálnak.Értem én, hogy a macskát nem lehet megkötni, de ne egy 5 hónapos kutya legyen már a baja hogy csak nézi.Vagy:télen-nyáron muszáj vagyok havonta bolhátlanítani a kutyát a helyét mindent.De néha már feleslegesnek érzem mert azok az átok macskák állandóan bemászkálnak hozzájuk persze hogy visszajönnek.Tiszták ugyan, de pont azért mert macskáik vannak előszeretettel tűrik meg az egereket.Majd azok megfogdossák, meg nem is raknak le mérget, nehogy megegyék.Igen ám, de kazánházba a melegre átjött az egér, én se tehettem le mérget, hiába szóltam nekik hogy csináljanak már valamit, mert ha leteszem feljelent hogy meg akarom ölni a macsekokat.4 éve ez megy, hiába szólok nekik, egér fogó van lent, meg az az az egércsapda, de csak a nagyokra jó, és a kicsik?Sunyiba teszek le ugyan néha mérget is de hiába ha ő nem tartja rendben az udvarát.Mondom neki hogy ha meg lesz a tökmag szeretném ha eltakarítaná az egereket, mert így én csinálhatok akármit úgyis visszajönnek."Arról ne is álmodjak!"
Vagy:
Van kilincs azon a nyavalyás kapujukon mégis csak kifelé találják meg, a becsukást már csak becsapásként ismerik. Lépten-nyomon fel kel a gyerek az öntött vas kapura.Olyan hangja van, néha én sem tudom hogy most bomba robbant vagy mi.Tegnap kiterítettem a frissen mosott ruhákat az udvarra 2 adagot is én hülye, de tuti látta, mert épp kint volt erre le áll tüzelni a saját udvarán.Olyan füstöt vágott látni se lehetett egy 10 percig.Leszedtem a ruhát, mondanom sem kell milyen jó illata lett a baba ruhának, viszem át neki mossa ki.Ő nem fogja mert tudhattam volna hogy ő égetni fog.
1. honnan a fészkes ménkőből tudjam én reggel hogy ő 1 óra múlva égetni akar
2. ha látja hogy kint van a ruha/teregetek vagy megkérem hogy szóljon ha megszáradt és akkor állok neki az égetésnek vagy lesem mikor szedi be.Vagy csak én és a másik szomszéd tudjuk ezt megtenni?
Egy 3 diplomás doktornőnek nincs ennyi esze?
Na, nem a zaj a problémám.Hanem a kapu a mi házunkkal van egyben.És amikor becsapják beremeg a fal.Szerintem így már érthető.A fiam elalszik porszívó meg autó bőgetés mellett is.Csak arra kel fel hogy megremeg az ágya.Hiába nem azon a falon van.
A madarakat persze nem tiltom ki a macskát azért hoztam fel, mert az én kutyám 1*-r nézte és frászt kapott az ő macskái meg évek óta fel járnak a padra elárasztják bolhával a kutyákat.Az egeret pedig irtani ill. megfogni lehetne nem elárasztani az egész szomszédságot.A macskákkal megbarátkoztam sőt nekem is volt régebben csak unokahúgom allergiás rá és elajándékoztuk.
én totál megértelek.
külön a saját portádon azt csinálsz amit akarsz.
szolj neki h teszel ki mérget az egereknek, és ha nem akarja h a macskái is megegyék akkor tartsa őket csukva. ha meg nem akkor sorry. a kutyád meg ott van a te portádon ahol akar, ne érdekeljen h ő fél tőlle, kerítésen keresztül nem bánt.
a teregetést meg háát meg kell oldani bent mig a tavaszi égetős időszak van. én is ezt teszem - nállunk is van a környéken egy kertészet ahol brikettel fütenek és nem elég h büdi, de még kormol is - ez van.
a kapu - hát igen nekünk is volt egy ilyen kedves szomszédunk - drogozott - és állando forgalom volt nálla ordibálás, kapucsapkodás, buli. nállunk annyi szerencse volt h a kicsi nem ébredt fel rá. erre csak annyi h ha tudod a kicsit egy olyan szobába tedd ahol nem hallatszik nagyon a kapucsapkodás.
és én tuti nem nyirnám a füvet előtte, nem vásárolnék neki, nem szedném előtte a szemetet, tegye meg maga ha már ennyira bunko. és hm asszem én nem is köszönnék neki.
ha sokat cseszegetne akkor egy idő mulva meg levegőnek nézném, és csak rájön előbb utobb h nem ér célt a drága.
egyébként a diploma nem minden - az emberséget nem az egyetemen adják, és nem is tanitják. Sajnos.
Ami pedig a mamát illeti, pont miatta megyünk sunyiban vásárolni és szedem fel a ház előtt a szemetet és vágjuk le a füvet.Képes volt az a nőszemély pár éve lámpafénynél kiállítani az éjszaka kellős közepén
hogy rakja rendbe az utcát és még borított is ki szemetet.Az összes szomszéd segít a mamának amikor csak tud ill. amikor az asszony és a pali nincs otthon, de sajna nem tudunk mit csinálni, mert amikor szegény mama feljelentette őket testi sértésért elrendezték pénzzel az illetékessel(sajna ilyen néhány tisztviselő) és még jobban megverték.Szegényke amikor látja hogy olyan a helyzet megy szomszédolni hogy most éppen ki fogadná be.És nem hiszem hogy az megoldás lenne ha elköltözünk, mert egyrészt sajnálnám a mamát otthagyni) másrészt én laktam ott hamarabb (már gyerekként ) .Tudom hogy nem az én rokonom.De akkor is.
Próbálták elrendezni neki az idősek otthonát de a nő nem engedte mert akkor nem kapná meg utána a nyugdíját.
És mindezt azzal érdemelte ki a mama anno hogy nem hagyta gyerekkorában hogy az apja agyba-főbe verje.Szép hála!
Már néha azon is gondolkozunk hogy jól meg kellene kenni őket de annak is csak a néni inná meg a levét.Szóval.... tűrünk és vigasztaljuk szegényt.
Ami pedig a kutyaugatást illeti ( csak mert lehurrogtátok az egyik hozzá szólót) csak nevelés kérdése hogy a kutya ugat e mindenre vagy sem.A mieink mind meg lettek tanítva hogy csak akkor ugasson ha kell.De ha mégis előfordul hogy feleslegesen ugatnak akkor elég rájuk szólni.2 hétig tartott maximum még a legkelekótyábbal, is nem tovább.
Ami pedig a szőrszálhasogatóst illeti, nem hinném hogy aki ezért ennek nevezte ő örülne neki ha összekarmolnák az új autót és nem foglalkoznának vele.
Beszámítható igen, de sajnos pénzzel mostanság szinte mindent el lehet rendezni.Orvos már jó ideje nem is látta szegényt, hogy ne legyen az állandó foltjaiból probléma.Volt olyan is hogy összeszedték a másik lányáék a holmiját és elvitték magukhoz, de lementek érte néhány nagy legénnyel a sógorát össze-vissza verték elhozták a mamát és kilátásba helyezték a következő püfölést ha újra előfordul.
Nem tudom mit lehetne tenni érte még, nem is annyira az udvarom meg a zajok zavarnak, mert a lurkót ha már nagy a gond elviszem babakocsival, abban kialussza magát és az éjszakát valahogy megoldjuk.De direkt csinál dolgokat.Azt kiabálta a múltkor is hogy addig nem nyugszik amíg bárki is segíteni mer az anyukájának.De hogy tudnánk hagyni hogy szegény cipekedjen meg mindent csináljon?Csak az utcafrontot rakjuk neki rendbe és vásárolunk, ki hozzuk kiiratjuk a gyógyszereit és ennyi.Na meg egy kis léleköntés.
Nem tudom olyat hogy megyei szintű szervnél lehet feljelentést tenni?Mert a szomszéd város rendőrsége nem foglalkozott ilyenekkel mert nem az ő hatáskörük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!