Ha letelik a gyedem, és gyes alatt újból teherbe esek, akkor érdemes e visszamenni dolgozni, hogy a következő tgyás, gyed ne legyen nagyon kevés?
"Abban az esetben, ha nem rendelkezik 180 napi tényleges keresettel az irányadó időszakban, akkor a terhességi gyermekágyi segély és a gyermekgondozási dij összegét a szerződés szerinti béréből számitják, de az maximálva van a minimálbér kétszerese összegében."-ezt a véleményt egy másik topicon kaptam.
Eszerint nem kell visszamennem dolgozni, mert a bérem alapján így is a maximum gyedet kapom majd.
Most mi az igazság? Segítsen valaki!!!:-)
Szia!
Nekem sikerült a gyed utolsó hónapjaiban teherbe esni, így azt választottam, hogy kivettem a rengeteg szabimat, ami már ugye jobb pénz, mintha csak a gyest kapnám. Persze kapom a gyest is mellette, aztán szülésig elmegyek tp-re, ha lejár a szabi. A legjobban azt hiszem úgy lehet járni, ha visszamész fél évet dolgozni következő szülés előtt, de minden esetben érdemes a mai világban tb szakértő vagy pedig a munkahelyeden a munkaügy segítségét kérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!