Kiválthatom az egyéni vállalkozóit másodállásban GYED alatt?
Mert gyed mellett semmilyen munkavégzés nem engedélyezett. Még vállalkozóként sem.
ҝ
Hogyan lehet az, hogy valaki kiváltja a GYED mellett főállásban a vállalkozóit és ugyanúgy GYEDen marad? Ha ezt lehet, akkor mellékállásban miért nem lehet kiváltani?
Nem most dolgoznék vele, hanem nyáron, mikor alapból lejár a gyedem. Csak előre gondolkodom.
Ha munkát nem végzel, akkor szerintem megkérheted, de előtte érdeklődj erről az Apeh-nál vagy könyvelőnél.
Ja, ha az Apeh-et kérdezed meg, kérj írásban is állásfoglalást erről, vagy eleve email-en érdeklődj, hogy legyen nyoma nálad a válasznak későbbre (sosem tudni).
De bővebbet egy profi könyvelő tud mondani neked.
Ja, így már érthető, én úgy értelmeztem, hogy másodállásban szeretnél dolgozni a vállalkozóival gyed alatt. Kiváltani kiválthatod, de tevékenységet nem tudsz vele végezni (legalábbis legálisan). Ha van bejelentett munkahelyed, akkor járulékokat sem kell fizetned. Amikor vége a gyed-nek, akkor gyes alatt nyugodtan dolgozhatsz a vállalkozóival.
ҝ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!