Február végére várom első kislányomat. Amit eredetileg szerettem volna adni neki nevet azt sajnos nem engedélyezték ezért másik nevet kell választanunk a férjemmel. A Zenina névről mi a véleményetek?
Köszönöm mindenkinek a választ. Csupán kíváncsi voltam az emberek véleményére. Egyébként ez egy Görög eredetű évek ota anyakönyvezhető név. Én elmultam 30 különleges nevem van édesanyámnak hála és igaz hogy kiskoromban amíg nem voltak elterjedtek a különleges nevek addig meggyült vele a bajom de amiota felnöttem büszke vagyok rá és hálás a szüleimnek hogy nem tucat nevet adtak nekem. Én is hasonló különlegeset szeretnék a gyermekemnek.
Az alap elgondolás Rose magyarosan írva Róz lett volna.
Nekem tetszik a Zenina, érdekes hangzása van, ez tény, de egyáltalán nem tartom csúnyának, szerintem szép név. :)
A saját lányomnak valószínűleg nem ezt a nevet választanám, de ha nektek tetszik, akkor adjátok nyugodtan ezt. Nem mások véleménye számít, csakis a tiétek, hiszen ti lesztek a szülei.
Boldog babavárást! :)
Különleges nevekről szerintem ne itt kérdezz véleményt :D Nekem nem tetszik, de mindenki olyan nevet adjon a sajátjának, amilyet szeretne. Nálunk pl. az egyik kritérium pont az volt, hogy ne legyen túl ritka. Az ilyen kérdéseknél szerintem csak egy dolog az, ami igazán fontos, hogy a gyerek mennyire tud majd együttélni vele.
Csúfolni a Zeninát első ránézésre talán nem annyira lehet, a Nina becézés nekem nagyon tetszik, de azt viszont már igen...
Ne vedd személyes sértésnek,kérlek,amit írok,mert nagyjából mindenkihez intézném a választ.
Miért érdekel egy maréknyi vadidegen ember véleménye arról,hogy mi lesz a neve a gyermekednek?!Őszintén?Ennyire befolyásolható a döntés?Miért számít,hogy itt ki mit gondol?
Esküszöm,a neves ihletésű kérdéseket sosem fogom érteni,miért születnek!!!
A Rose nem mint bor. Ez egy Angol-Amerikai női név magyar megfelelője a Rózsa.
Azért voltam kíváncsi véleményekre, mert nekünk a baba tervezés elött is már csak egy név jöhetett számításba az a Rose. Sajnos azt nem gondoltuk, hogy ezt nem engedélyezik. Így mikor kézhez kaptuk az állásfoglalást akkor kellett elkezdenünk más neveken gondolkodni. Akinek hadonlóan régi nagy álma egy adott név adása a gyermekének és az sajnálatos módon rajta kívülálló okok miatt meghiusul az hírtelen tanácstalanná válik hisz a kislányom nekem Rose, mivel mindíg így szólítottam, mindenkinek ezt a nevet mondtam és ezt álmodtam meg neki már nagyon nagyon rég.
Ezt talán csak az értheti meg aki hadonló helyzetbe került de azt nem kívánom senkinek.
Én megértem. Én is megalmodtam 20 éve hogy Emmának fogom hívni a gyerekem. Minden pasimnak akivel szóbakerült a gyerekvállalás azzal közöltem hogy ne is gondolkodjanak, Emma lesz.
Erre fiam lett...
Lehet Emmának kellett volna elnevezni mégiscsak? Lehet hogy egy kicsit csúfolták volna de előbb-utóbb csak büszke lett volna a nevére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!