18!
Te komolyan veszel ilyen szedettvedett firkalmanyt egy nevesincs blogról? 😂😂😂
Van még több példa ezen kívül,ha esetleg elolvasnád,de csak hajtod a magadét.
Kérdeztem már: a cikkben leírt többi eset is szerinted teljesen rendben van????
HA igaz,akkor felháborító.Ha más szerint nem,akkor nem velem van a baj.
(nyugodtan pontozzatok,mert marhára nem azért vagyok itt hogy %-kat gyűjtsek,meglátszik az értelmi szintetek már csak ezen is)
Figyelmesen végigolvastam a belinkelt eseteket. Többségében SEMMI konkrétum nem derül ki, csak a szülő állítja, hogy nem volt semmi komoly gond, "csak" ennyi miatt vették el a gyereket. Például a 20 éves, háromgyerekes anyuka esetében egyetlen mondat szól a konkrét esetről, a bekezdés többi része arról, hogy milyen gyakoriak a túlkapások.
Ezek tipikus bulvárfogások: tereljük el a szót a tényekről, és állítsunk valamit meggyőzően.
A képet az is árnyalja, hogy a gyermekvédelemnek nincs joga és lehetősége "kiállni az igazáért", hiszen a gyermek személyiségi jogai miatt nem hozhatják nyilvánosságra, hogy mit tapasztaltak valójában. Például egy családon belüli szexuális zaklatás esetében a gyermeket védik azzal, hogy nem közölnek részleteket, és ha a szülő azzal kürtöli tele a médiát, hogy szerinte nem történt semmi, akkor az ő egyoldalú állítása kerül a figyelem fókuszába.
Én ismerek olyan családot, amelyik a gyermekvédelem látókörébe került, az iskola, óvoda jelzései alapján. Az anya zaklatásnak éli meg, szerinte náluk minden rendben van... pedig számos szakvélemény született arról, hogy a gyerekekkel komoly gond van. Egyszer ő maga vitte pszichiátriai kivizsgálásra a gyerekét, ott elég komoly problémákkal szembesítették... nem vitte többször, kifogásokat keresett, hogy drága az útiköltség, nincs, aki vigyázzon a kicsire, stb. A szülők bizony nagyon torzan tudják látni önmagukat és a gyermekkel való kapcsolatukat, senki nem vallja be szívesen, hogy gondok vannak a családjában, és ha mások próbálják szembesíteni, akkor jön a hárítás.
A saját fülemmel hallottam, hogy amikor a kérdéses anyuka panaszkodni kezdett a gyermekvédelem túlkapásaira, akkor mindenki sajnálta... és azt is hallottam, hogy ebben az esetben anyuka a tényeknek csak a töredékét mesélte el, a valódi problémákról mélyen hallgatott.
A cikk nem hiteles, a történetek több sebből véreznek.
Vegyük mondjuk a May Lund Nikolaisen "esetét":
Kezdi azzal, hogy "Amíg a kórházban lábadozott a szülés után", majd folytatja, miszerint amikor értesült arról, hogy elveszik a gyermekét: "Gyorsan taxit fogott és lélekszakadva sietett a kórházba".
Most kórházban volt, vagy sem?
Csak a gyerek volt kórházban teljesen egyedül, anyuka pedig magasból tett rá?
Ha így volt, máris valós az ok, amiért beavatkoztak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!