Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hol tartasz rendet állandó...

Hol tartasz rendet állandó jelleggel (2 vagy több gyermek esetén?

Figyelt kérdés

Hányszor mosol fel és porszívózol egy héten? gyerekszobát hány évenként festitek ujjá? én most akarom kifestetni tavasszal mert sajnos tenyérlenyomatos rajzos stb stb 4 éve nem volt festve

Nekem van két gyermekem 3 és 6 éves állando rend van a koynhába minden elmosva eltéve (kivéve akkor mikor ott festenek gyurmáznak kártyáznak vagy társasoznak de utána mindenképp el kell pakolniuk. Fürdöszoba is wc, és nagyszobába is rend van

hát kivéve a gyerekszoba mint ahol tornádó ütött be amikor ott vannak a gyerekek. persze ha oviba vannak rendet rakok de tény és valo a gyerekszoba hát...az tényleg gyerekekké:)

Megtanultam hogy nem azért teszek rendet hogy másnak tessék hanem magunknak viszont a gyerekszobát hát azt alakitsák maguk (bizonyos keretek közt.

2016. jan. 18. 08:40
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
44%

Sehol :)

Kb. heti kétszer porszívózok, a felmosás is ugyanennyi.

A gyerekszobát és a többi helységet sem festjük soha újjá. Albérletben élünk, 4. éve lakunk itt, eddig nem festettünk, nem is tervezzük, nem lenne rá pénzünk.

2016. jan. 18. 08:44
 2/13 anonim ***** válasza:

:)

En heti 3-4x porszivozok (sokszor a gyurma miatt mindennap kell es ilyenkor vegigszaladok a hazon). Heti 2x felmosok. Nalunk is a konyha az,ahol mindig rend van (meg a vendegszobaba mert azt nem hasznalja senki:)). Furdoben tisztasag van,de minden este rumli furdesek utan,azt este 10 fele rendberakom.

Mi tapetazunk,azt le lehet torolni ha maszatos,de nem hasznaljak a szobajukat :/ ugyhogy nalunk mindig a nappali szalad... csak akkor jatszhatnak kint (itt van a konyha is a nappali korul es jobban szeretnek a kozelemben lenni:)) ha a delutani es esti alvas elott osszepakolnak. Ez igy mukodik,bar nem engedem nekik,hogy visszacipeljek a szobajukba (fiuk) a nagy konyhat,kockakat mert marha nehezek. Ugyh az estenkent en beviszem de reggel kezdodik elorol :)

Hetente 1 x at kell valogatnom a jatekjaikat mert sohasem a helyere pakoljak vissza a jatektarton belul.

Ja,a tapetahoz kb meg 5-7 evig nem terveztunk hozzanyulni.

2016. jan. 18. 08:51
 3/13 anonim ***** válasza:
Sehol. Max a konyha, ahol sikerül meg a hálószoba. 3 és 6 évesek, de valahogy hétvégére mindig szalad a lakás. Általában 6 körül érünk haza kivéve kedd és csütörtök, amikor úszni visszük a nagyot, így alig vannak otthon mégis sikerül ez alatt az idő alatt kupit csinálni. Egy zokni itt, egy topánka ott, amott egy plüss meg egy baba, sorolhatnám. Sajnos a férjem sem egy rendmániás, így sokszor az egész szombatom rámegy, hogy kinézzen valahogy a kéró. És akkor általában sikerül kb. keddig tartani a rendet, aztán annyi.
2016. jan. 18. 09:07
 4/13 anonim ***** válasza:
Minden este összepakolok mindenhol, legalább akkor legyen rend, amikor leülök tévézni egyedül. Mindenhonnan játékokat és ruhákat szedek akkor össze. De már rutinos vagyok, vettem egy nagy tárolót a gyerekeknek, azzal körbejárok és mindent oda dobálok be. Heti 1x mosok fel, 2x porszívózok. Minden nap többször felseprek.
2016. jan. 18. 09:10
 5/13 anonim ***** válasza:

3 gyerek, 100 nm.

A nappaliban tanulnak, ott játékok is vannak. (legók pl.)

Mindhárom iskolás, külön szobában van mindegyik.

A két nagyobb saját maga tartja rendben a szobáját, de ez kb. úgy néz ki, hogy hétköznap csak nagyjából pakolnak össze, hétvégén van porszívózás.

Én heti 2-3 alkalommal mosok fel. Festetni 2-3 évente szoktuk a nappalit, a többi helyiséget ritkábban.

A legkisebb szoba 3 évet lett festve, idén nyáron tervezzük újra.

2016. jan. 18. 09:57
 6/13 anonim ***** válasza:
49%
Sajnos-vagy nem sajnos-én rend és tisztaság mániás hiperaktív vagyok,és van 3 gyerek(kamasz,elsős,kiscsoportos ovis).130 nm-es ház 4 szoba+nappali+étkező+konyha,2 wc,fürdő,spejz.Én naponta porszívózok,és mosom fel az egész házat.Wc-k,zuhanyzó,kád,mosdók pucolása 2 naponta,portörlés hetente 2x-3x.Nálunk rend van.A gyerekek cuccai Ikeás,műanyag dobozokban(az átlátszóban),fajták szerint(kisautók,legok,gyurmák,favasút,kifestők,ceruzák,játékkonyhai kiegészítők,játék gyümölcsök stb.,stb.),mindenkinek a saját szobájában.Már egész kis koruktól elpakolták,nagyon gyorsan megtanulták,hogy mi hova való.Szerencsére a munkaidőm kötetlen(saját vállalkozás),ez nagyban megkönnyít abban,hogy a "mániákusan" elvégzendő dolgaimat meg tudjam csinálni.Bár most itthon van a legkisebb,mert lázas,de már túl vagyok a porszívózás-felmosás-portörlés kombón.Festés:3-4 évente.Szerencsére nálunk egyik gyerek sem firkálta össze soha,de engem baromira idegesít,amikor a radiátor fölött látom a csíkokat(ami ugye természetes a fűtés miatt).Mivel a férjem generál kivitelező,a festés se okoz gondot.Valamelyik embere jön és megcsinálja.
2016. jan. 18. 10:15
 7/13 anonim ***** válasza:

Minden nap porszívózunk, mert az 1éves ikrek mindent megesznek... felmosni kb 2 naponta (nálunk csak a közlekedőt kell felmosni), de olyankor teljes takarítás van, nem csak felmosás. A nappalit a gyerekek pakolják rendbe minden este ágyazás előtt (7 és majdnem 3 évesek). Nálunk általában a mosogatás úszik, mert 1.senki nem látja, 2.rohanok vissza a kicsikhez, mert hajlamosak a hülyeségre...a párom beígért egy mosogatógépet:)

Nálunk tapéta van, de rájöttek, hogy kell letépni, úgyhogy ez sem nyerő, sajnos...egyébként festhető, 2-3évente szoktunk festeni, olyankor rendszerint színt is váltunk..kell az újdonság..

2016. jan. 18. 10:55
 8/13 anonim ***** válasza:

Állandó jelleggel nem tudok rendet tartani, mert hiába pakolok össze, fél óra múlva úgyis szétpakolnak valamit a gyerekek. A szennyesben, mosogatóban is mindig van valami, hiába mosok, mosogatok, folyamatosan termelődik újra.

Az egy nagyon kivételes és múló állapot, ha üres a mosogató, a szennyeskosár, minden ruha a szekrényben, és el van pakolva az összes játék.

2016. jan. 18. 12:35
 9/13 anonim ***** válasza:

Állandó takarítás mindenhol,de rendet a gyerekek kell hogy tartsanak a saját szobájukban,illetve a játszó szobában. (2,4,6,8 évesek)

Ágyalásnál is tudnak már segíteni,a két éves (lassan 3 lesz) is a díszpárnákat már fel teszi,néha a takarót is segít az ágyra tenni. Reggel addig nincs tévé amíg nincs rend. Este fürdés előtt a játszó szobában össze kell pakolni (fürdés után azonnal irány az ágy)

Általában 2x porszívózok a szobákban/nappaliban, naponta törlök fel a konyhában / a nappalit naponta seprem,természetesen ha nem porszívós nap van :-) naponta törlöm azt is.

Festeni már két éve kellene,de még eddig kicsi volt a legkisebb és felesleges volt festeni (szintén kéznyomok,illetve sunyin kiderokrálta a falakat a két kicsi). Most tervezünk nyílászáró cserét a nyárra,utána festünk. Majd meglátjuk mikor kell legközelebb (már nem kell félni a tenyér nyomoktól és a firkálástól,kinőtték).

2016. jan. 18. 16:42
 10/13 anonim ***** válasza:
47%

Mindenhol. Nem bírom a kupit.

Minden este porszívózás van és minden második este mosok fel. A fürdőt kb. minden második nap kitakarítom teljesen. A wc napi rutin. Portörlés heti 1-2 alkalommal. A festésről nem tudok nyilatkozni, mert 1,5 éve lakunk ott, ahol.

2016. jan. 18. 18:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!