Miért vállal valaki gyereket, ha nem tud sokáig együtt maradni a gyereke apjával?
Gimis osztálytársam példáját tudom felhozni. Érettségi után nem sokkal teherbe esett egy több mint 10 évvel idősebb kidobótól, aki nem sokkal a gyerek születése után elhagyta. Tavaly áprilisban született meg a második gyereke egy másik pasitól, év végére már nem voltak együtt! Egyszerűen nem értem, hogy tud becsúszni ilyeneknek egy terhesség? Nem védekeznek? Vagy nagy fellángolásban csinálják meg a gyereket? Annak a gyereknek milyen családképe lesz? Ezek a pasasok mit gondolnak ilyenkor? Megcsinálják a gyereket, oszt jó napot?
Mielőtt bárki azt gondolná: nem cigány csajról van szó.
Egyrészt mert az élet néha másképp gondolja a dolgokat ,ahogy mi eltervezzük.
Amúgy ismerek én is egy ilyen csajt ,23 éves most született meg a 2. gyereke ,másik pasitól.Ö belekerült ebbe a mókuskerékbe ,nem értett semmihez ,nem tudott dolgozni neki megfelelö helyen.Jött a gyerek ,a pasi eltartotta.Aztán szétmentek de ugye a kisgyerektöl nem tudott egyedül megint semmit sem kezdeni magával ,keresett egy másik balekot aki eltartja öket ,plusz gyerektartás ès a segélyek.Jött ugye az újabb gyerek ,ha ezzel is szétmennek ott lesz a két gyt plusz segélyek ,meg talán akad egy harmadik balfék is.Így neki szerintem egy befektetés ,egész szépen megélne ezekböl.Elég gáz ,de persze nem akarok általánosítani.
Ez nagy marhasàg nem az èlet szòl közbe.. az èletedet Te magad alakìtod...Valòszìnűleg nem vèdekeztek vagy nem gondolta vègig a dolgokat,sokan vannak együtt ès vàllalnak gyereket ùgy,hogy nem illenek össze problèma van a kapcsolatukban..kèt emberen mùlik a dolog
.nàlunk a vàrosba van egy nő pl akinek 4 gyereke van 4 apàtòl ès a nő most megint rgyedül van....
Azért egy kapcsolat milyensége nem mindig látható előre. Van a baráti körömben egy házaspár. 8 éve együtt vannak, közös lakást vettek, aminek nemrég végeztek a felújításával. 30 felettiek, stabil egzisztenciával. Egy fél éve gyerekkel is próbálkoznak.
Erre pár napja a semmiből bejelentette a pasi, hogy részéről vége, csak mert.
Talán még annyi a szerencse, hogy a gyerek eddig nem jött össze, mert a válásnál "egy gonddal kevesebb". De az egész baráti kört sokként érte a dolog, mert nem volt előjele. Hiszen közös vállalkozásuk volt, házasok voltak, közösen, jó két évnyi munkával vettek és újítottak fel egy anno düledező házat teljesen újszerűvé. A gyerekszoba is ki lett jelölve már - és mint írtam, már egy ideje próbálkoztak babával.
Minden adott volt, mégis hirtelen ütött be a krach. A pasi igazán értelmes indokot nem tud, vagy nem akar felhozni, amivel ugye a nő lelkiállapotán se javít, mert így émg nehezebb feldolgoznia az egészet. Váratlan is volt és választ se kap a miértekre.
Az, hogy még nincs gyerek, kizárólag a "szerencsén" múlt. Mert akár az első próbálkozós hónapban is teherbe eshetett volna, ez a biológia szerencsejátéka, hogy még nem jött össze idáig. (Legalábbis reméljük, hogy nem derül ki még egy-két héten belül, hogy közben pont terhes lett.)
7 éves kapcsolatba szültem 24 évesen.
Apuka úgy döntött unja a családi életet,és viszonyt kezdett.
Maradhattam volna,de nem tettem,lelkiismeret furdalást meg érezzen a gyerekem apja,ő cseszte el.Lehet nem lesz normális családképe a gyerekemnek,de szerintem az sem jobb ha azt látja lányként,hogy apám jobbra-balra b..szik,anyám meg csak sír és boldogtalan és szenved.Hát így sem hiszem,hogy egészséges lelkületű felnőtt lenne belőle...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!