Mi volt az első társasjátéka a gyerekednek, és mennyi idős volt?
És játszottatok vele, vagy csak később?
Nemsokára lesz a 3. szülinapja, és játékkal már tele van, gondoltam akkor társast kap. Van egyáltalán ilyen kicsinek való?
Jaj, nagyon aranyosak vagytok.
Most aztán kaptam jó sok ötletet! De azért várom még a válaszokat.
Nálunk is olyan 2,5-,5 éves kor között ezek voltak:
- Bogyó és Babóca: úton az oviba (viszont itt ugye van nyertes- sok kicsinél eltörik még ilyen korban a mécses, ha nem ő nyer- erreérdemes figyelni, talán nem pont első társasnak jó, de aranyos egyébként- 3,5 éves kora után értette meg az én fiam, hogy a nyerés szerencsefaktor is, kár ezért sírdogálni)
Erre első társasnál szerintem érdemes figyelned.
- Kisvakond ki nevet a végén (nincs pötttyös dobókocka, csak virág- esernyő stb. és arra kell lépni- nálunk konkrétan ez volt az első
- Differix- mintájára nálunk Thomas a gőzmodonyos mintákkal vol hasonló (kicsit gyerekbarátabb a piros James, mint a zöld trapéz :)- az elv ugyanaz. lehet párban játszani
- a happy hippo helyett nálunk "hungry frogs" volt, ugyanaz, mint a gyerekkorunkban a HUGÓHAMI nevű golyókapkodós
- aranyos és ugyancsak nem a nyerésre megy a Monkey business és jól fejleszti a finommotorikát is (majmokat kell egy mágneses fára akasztgatni, aztán egyszercsak a súlyuktól vagy az egyxeletlen eloszlás miatt leszakadnak)
- UNO kártya- nem kell, hogy számfogalma legyen- tök mindegy, hogy a 2 az mennyi- a szabályt megértik picinek is, hogy pirosra piros, 2-re 2 és van pár trükkös kártya
- nagyon ajánlom az orchard toys játékait, szuper, angolszász területen tényleg díjnyertes játékok. A pöttyös dínók és a bevásárlólista szuper.
A crazy chef 4 éves kortól ajánlott, de tényleg lehet 3 évesen is játszani, ahogy a buszmegállósat is (a kisfiam 4 éves kor alatt így megértette a pozitív-negatív fogalmát!)
A kisfiam már elmúlt 5 ves, így ezeket jórészt már kinőttük, de tartalmas, szórakoztató játékok, bátran ajánlom őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!