Vállalnál gyereket, ha nem tudnál mindent megadni neki?
A párom 4-5 éven belül szeretne, mert addigra már benne leszünk a korban.
Nem állunk rosszul anyagilag, kijövünk, de olyan húde jól sem. Nagyobb javulás anyagilag már nem igazán várható...
Most ilyen esetekben az ember sose vállaljon gyereket?
Mi az a minden? Manapság a 2-4 évesnek laptop,tablet,okos telefon,16 évesen kocsi,18 évesen lakás,méregdrága ruhák,kütyük a minden sok szülőnek.
Ha van rendes munkátok,van hol lakni,van fizetésetek,nem éheztek, van víz,áram,fűtés,van még pluszba is pénzetek nem okoz gondot egy-egy ruhát venni a hónapban stb akkor már simán jöhet a gyerek.
Nem lehet megvárni,már ha eljönne az a pillanat,hogy fél-1 millió legyen a bevétel,mint ahogy írja itt sok válaszoló...
19-es: rád így hatott, ránk meg úgy hogy boldogok vagyunk így nagy családban akkor is ha párizsis kenyeren nőttünk fel:-)
Tudod se a párizsis kenyér, se az örökölt csizma nem helyettesíti a testvért, a családot. A te egy testvéred meghal és nincs aztán senki..
És bár nem lényeges, de szegényen nőttem fel(még párizsi se mindig jutott), mégis átlagon felüli jómódban élek, tanultam, nyelvet beszéltem. Ez sem ettől függ. Magadtól függ, te mit választasz. Az egyke gazdag ismerősöm, ahol nem vállaltak másodikat, heroinfüggő lett 17 évesen..nem hiszem, hogy azzal, ha nem merünk anyagi dolgokra hivatkozva több gyereket vállalni az megvéd minket a nélkülözéstől vagy nehézségtől..
Azért annak, aki azt mondja,hogy a minimális is elég ,meg a tesó mindent pótol, azt mondanám,hogy menjen már el egy iskolába egy hétre.
Én tanítottam olyan gyereket, ahol kérdéses volt,hogy el tud-e jönni kirándulni,ha nem dobjuk össze neki. Amikor pedig eljött egy fagyit nem tudott megenni, ha nem veszek neki. Vagy,hogy szétkezdte a kis gyomrát az antibiotikum, mert a gyomorvédőt már mellé anyuka nem tudta megvenni stb. Nem, nem volt boldog kisgyerek. És ilyenből nem is egyet láttam! De biztos otthon, amikor hazament a suliból,ahol soha egy nyalókát nem tudott megvenni, mint a többiek, nagyon örült annak,hogy játszhat még a 3 testvérével...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!