Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vállalnál gyereket, ha nem...

Vállalnál gyereket, ha nem tudnál mindent megadni neki?

Figyelt kérdés

A párom 4-5 éven belül szeretne, mert addigra már benne leszünk a korban.

Nem állunk rosszul anyagilag, kijövünk, de olyan húde jól sem. Nagyobb javulás anyagilag már nem igazán várható...

Most ilyen esetekben az ember sose vállaljon gyereket?

2016. jan. 11. 18:46
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
63%
Mi az hogy minden ? .
2016. jan. 11. 20:17
 12/26 anonim ***** válasza:

"Mert annál, hogy mindketten dolgozunk, nem tudok jövedelmezőbbet. "

Pl.képzitek magatokat és így jobb állásra, jobb fizetésre számíthattok? Ezt gyerek mellett is lehet, én 2 hónappal szülés után vizsgán ültem.

2016. jan. 11. 20:30
 13/26 anonim ***** válasza:
62%

Igen széles a skála, és tudjuk, mindenkinek mást jelent a "mindent".

Elég sokrétű az ismerősi köröm, valaki elvárja a 1,5 éves gyerekétől, hogy spóroljon a pelenkától, mert napi 2-3-nál nem ad rá többet, a másik véglet, aki nem mer vállalni addig gyereket, amíg nincs 15 milla a bankban, kiszámolta, mennyit kell 1-1 évben félretenni, hogy lakást tudjon a gyereknek venni a 18. születésnapjára.

És persze a kettő között sok-sok gyerekes család van, mind más elképzeléssel.

Neked mit jelent a "minden"?

2016. jan. 11. 20:33
 14/26 anonim ***** válasza:
75%

Gyakorlatilag, ha nem te vagy Dagobert bácsi és nincs annyi vagyonod, akkor nem tudsz megadni neki mindent! Kicsit túl tágan értelmezhető a kérdésed. Nagyon sokan vannak akik már azért is sírnak, mert nem tudnak a gyereknek mindenből márkásat venni, míg mások úgy is vállalnak gyereket, hogy tudják, ha megszületik akkor lehet, hogy hó végén már nem tudnak minden nap friss kenyeret venni.

Szerintem soha ne a pénztárcád tartalmához mérd a gyerekvállalást. Soha nem tudhatod mit hoz a holnap, lehet, hogy a mai eszeddel lemondasz a gyerekről, de pár év múlva olyan anyagi körülmények közé kerülsz, hogy megbánod a gyermektelenséget, de már nem tudsz ellene tenni.

Szerintem a szívedre hallgass, ne a pénztárcádra! A lottót bármikor megnyerheted! ;)

2016. jan. 11. 22:28
 15/26 anonim ***** válasza:
74%

Lesz tető a feje fölött? Télen tudtok majd fűteni, kabátot és cipőt adni rá? Éhezni fog? Ha ezekre nem a válasz, akkor már felnevelhető, de nem az ideális. De gondolom ennyire nem álltok rosszul, hiszen akkor nem lenne interneted és nem írnál ide. :)

Ahogy az egyik előző válaszadó is írta, minimumban is fel lehet nevelni, de nem mindegy, hogy minden nap krumplifőzelék a vacsora, vagy jut többre is.

Gyerekkoromban én is azt hittem, hogy szegények vagyunk, de visszagondolva jól éltünk, csak nyaralni nem volt pénzünk. Ez meg ugye luxus. Attól még lehet boldog a gyerek. Akkor is lehet boldog, ha nem mesefigurás ruhákba jár, hanem használtban. Meg akkor sem lesz baja, ha nem vadiúj 300.000 ft-os babakocsija van, csak használt.

2016. jan. 11. 23:25
 16/26 anonim ***** válasza:
83%
Anyuék nem tudtak közel sem mindent megadni nekünk (70-80as évek), viszont hálás vagyok h így is bevállaltak, mert így születhettünk meg 4-en. Apu meghalt sajnos 3 hónapja váratlanul 61 évesen, de anyu 65 évesen elmondhatja, hogy most születik a 9.unokája és 3 dédunokája is van. Én örülök ha az unokáimat megèlhetem majd, szerintem a család a legklasszabb dolog. A nőveremék (4gyerek) se egy hű de nagy jólétbe vállaltak, mégis felnőttek a gyerekek és összetartóak. Férjemék is 4-en vannak, azon az oldalon a 10. unoka lesz a második gyerekünk és ezt látva is azt mondhatom, hogy inkább az értékeknek, nevelésnek és nem a "mindent megadás"-nak volt nagyobb jelentősége.
2016. jan. 12. 01:18
 17/26 anonim ***** válasza:

Biztos vállalnék, mert van már kettő és baromi jó dolog, viszont nekem kell egy színvonal. Mármint nem nekem, hanem az egész családi életünknek. Értem itt ezalatt,hogy ha kell vmi gyógyszert gond nélkül meg tudjam venni, ha kell egy új cipő,akkor azt is, ne kelljen azt számolgatni,hogy ha megveszem a gyereknek, akkor enni miből marad stb.

Szóval ha nem állnánk így,ahogy szerencsére állunk, vállalnék, de nagyon max. egy gyereket.

2016. jan. 12. 05:28
 18/26 anonim ***** válasza:
93%

Egy gyereket mindenképp vállalnék, kivéve, ha magam is nyomorgok. Többet nem!

Meg nagy kérdés, kinek mit jelent az, hogy "mindent megadni". Ebbe a franciaországi síelés is beletartozik? Vagy csak a Barbie baba? Vagy csak a meleg ruha, meleg lakás, meleg étel?

2016. jan. 12. 08:49
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
16-os: én sohase értettem, hogy a boldogság miért mennyiségi kérdés, miért számokon műlik. Mi csak ketten voltunk tesók, de bennem idgenis nyomokat hagyott, hogy rendszerint nem volt annyink se, amennyi a többi gyereknek természetes volt. Nem éheztünk és nem is fagytunk meg, de egyik napról a másikra éltünk. Egy csomag filctoll már karácsonyi ajándék volt. És manapság még több sérülést szenved az a gyerek, aki így nő fel, mert errefelé változik a világ, és ne gondolja azt senki, hogy a gyerekek majd dacolnak az árral, nem a gyerekek olyanok aranak lenni, mint atöbbiek... Nekik nem elég karácsonyra a kilenc testvér, ha nincs egy normális ajándék a fa alatt, ha a négy testvérükről örökölt csizmát hozrdják, ha folyamatosan párizsis kenyeret csomagolnak nekik uzsira. Lehet, ezek a dolgok jelentéktelennek tűnnek felnőttként, de gyerekfejjel ezek úgy nyirbálják az ember önbecsülését, mint a gép.
2016. jan. 12. 08:54
 20/26 anonim ***** válasza:
69%

Nem is akarok nekik MINDENT megadni. Csak az ésszerűség határain belül.

7, 12, 16 évesek.

2016. jan. 12. 10:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!