Hogy mondjam az orvosnak?
Röviden: Hamarosan kisbabát szeretnénk a párommal, felköltöztünk Pestre, a papírok ügyintézése még folyamatban van ) lakcímkártya, háziorvos átjelentkezés.
Vidéken magán orvoshoz jártam, és vérvételre (hormonvizsgálat) a helyi kórházba utalt be, így csak a magánrendelésen fizettem a vizsgálatért és az ultrahangért.
Szeretnék elmenni egy kivizsgálásra (rákszűrés, hormonvizsgálat, teljes vérkép), de nem tudom, hogy mondjam SZTK-ás orvosnak. Abban sem vagyok biztos, hogy kérhetek-e vizsgálatot. Félek, hogy elküldenek ha előállok a kívánságaimmal.
Vagy magánorvos (pesten) is küldhet kórházba szűrővizsgálatokra?
Jelenleg nem szeretnék magánorvoshozhoz menni, próbálok minél többet spórolni.
Ui.: területileg A X.kerületi Bajcsy Zsilinszky kórházhoz tartok.
Sztk-s normál rendelésen nem fognak neked ilyen indokkal hormonvizsgálatot, vérképet rendelni.
Rákszűrést elvégzik és csókolom.
Sztk-s meddőségi rendelésen lenne lehetőséged ilyenre, de nem a próbálkozás előtt, hanem ha már X ideje nem megy, és általában hosszú a várólista oda is.
Köszönöm a választ! :)
A magánorvosom rendszertelen ciklus miatt csináltatott, mert 35-55 nap közötti a menstruációm.
Magas prolaktin szintre életmódváltást, mozgást javasolt.
Két évig nem volt probléma, de most szintén volt egy 55 napos késésem, ezért szeretném a hormonvizsgálatot.
Ha elmondom az előzményeket, akkor elvégeznék a vizsgálatot?
A háziorvosom engem Bp-en (Lipótváros) beutalt teljes vérképre, az SZTK-ba kellett mennem a laborba. Az SZTK-ban megcsinálják neked a rákszűrést a nőgyógyászaton, szintén ingyen.
A hormonsort viszont nem csinálták ingyen, hanem nekem kellett érte fizetnem (Centrumlab) és utána az eredménnyel endokrinológushoz menni. Ebből lehet államit és magánt is választani.
A kerülettől is függ persze, mi a Péterfyhez tartozunk, de sosem küldenek oda semmiért.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Megpróbálom a háziorvossal, és a nőgyógyásszal megbeszélni, és írok majd a fejleményekről :)
sztk-s orvosom van ...
és eddig nem volt gond ha kértem bármilyen vizsgálatot
a korelőzmény igazolja h kell a hormonvizsgálat ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!