Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem bírok ébren maradni. Van,...

Nem bírok ébren maradni. Van, ami segít?

Figyelt kérdés

2 évesem van, éjjel még 6-10 alkalommal kel, a 4 leghátsó foga jön. Napközben nem alszik, mert akkor tényleg egész éjjel fent van. 3 órákat alszom megszakításokkal, és már 4 és fél éve ez megy ( ekkora a nagyobbik). Kimerültem, idegileg, fizikailag egyaránt. Reggel kelek, viszem a nagyot oviba, egész nap házimunka, favágás, a kályhát pakolni kell, a gyereket ellátni. De már ébren nem bírok maradni ilyen tájban, pedig ma is pl 5 kávét megittam már. 3 személyes a kávéfőzőm, az nekem egy adag. Aggódom magam miatt is, mert ez a rengeteg kávé tönkre fog tenni, a gyerekek miatt is, mert mi van ha egyszer napközben véletlen elalszom, és valami baj lesz. Sokszor csak állok a konyha közepén, mert tudom, ha csak leülök, elalszom. Segítségem nincs, nem tudom kire bízni a kicsit se, így mindenhova jön velem.

Nincs valami tippetek, praktikátok, hogyan vészeljem át? Hogy maradjak ébren egyáltalán?

A barátaim is sokan nevelnek kisgyereket, rájuk sem tudom bízni, mert a fiam állandóan verekszik, nem szereti a gyerekeket. A nagyobbakkal jól elvab, de a kicsik idegesítik. A szüleim már nem élnek, egyedül vagyok a gyerekekkel.

2016. jan. 8. 14:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Bébiszitter nincs. Nálunk a védőnő és az óvonök is vállalnak gyerekfelügyeletet
2016. jan. 8. 16:36
 12/14 anonim ***** válasza:
Csak a fogzás miatt ébred fel a két éves ennyiszer az éjszaka, vagy amúgy is? Mert, ha ez utóbbi van, akkor ez így nagyon nem normális. Az én fiam is két éves és végigalszik egy éjszakát már rég óta. Kivétel, ha beteg, de akkor is próbál pihenni. Nálatok az sem jó, hogy napközben nem alszik. Ebéd után igen is tessék letenni aludni. Beteszed a kiságyba és kész, nincs erről vita. A bölcsiben és az oviban sem könyörögnek nekik!Nem vagyok híve én sem a "hagyjuk sírni" dolognak, de egy két évesnél már muszáj hagyni.
2016. jan. 8. 21:11
 13/14 anonim ***** válasza:
Utolso sajna tud ennyiszer kelni a foga miatt az en ket evesem is ennyiszer kekt bo egy honapig jott egyszerre a ket szemfoga.. en is tok ki voltam borulva, azota nagyon jol alszik. Arra gondolj Kerdezo hogy elmulik es alhatsz majd rendesen is. Kitartast es sok erot
2016. jan. 8. 22:39
 14/14 anonim ***** válasza:

Ha egyértelműen a foga, akkor egy éjszakára szerintem belefér lefektetéskor egy adag fájdalomcsillapító. Akkor nem ébred fel a fájdalomra, te meg kialszod magad.

Amúgy a közelben nincs nagyobb település? Lehet, hogy ott találnál bébiszittert, aki vállalja, hogy kiutazik hozzátok. Akár 1-2 nap is sokat jelenthetne, ha nem is állandóan vennéd igénybe.

2016. jan. 9. 00:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!