Dédanyáink mitől voltak olyan kemények, és mi miért nem vagyunk azok?

"Egyikünknek sem volt külső segítsége"
Ezzel azért nem értek egyet, mert régen több generáció élt együtt, így volt segítsége dédanyádnak.

tudja a fene hogy eltek. fizikai munkat nyilvan tobbet vegeztek, de kevesebbet stresszeltek? boldogabbak voltak?
nemtom.
szerintem az ember mindig alkalmazkodik az ot korulvevo vilaghoz. Ha te szulettel volna abba a korba, akkor ugyanazt csinaltad volna mint a dedid, ennyi.

Nem tudom, hogy a te dédiddel mi a helyzet, de az én dédim és a nagyim nem voltak olyan "szuperanyák", mint ahogy az "utókor" elképzeli a régi "szép" időket.
A dédimet ugyan személyesen nem ismertem, de a nagyim róla is sokat mesélt. Nehéz volt az életük az tény. Sok betegség, rosszabb orvosi ellátottság, nuku csed, gyed, gyes, de azért náluk ott volt a család, sőt ahogy nagyim mesélte, a szomszédok is besegítettek egymásnak.
Nagyimnak ott volt az anyukája és az anyósa is segítségnek.
Anyukámnak pedig a húga naponta ment a szennyes pelenkákért, amit az anyukája főzött, vasalt ki és a húga vitte másnap a tisztát. Így vészelte át az első 3 hónapot.
Nekem meg családi segítség helyett az automata mosógép jutott.

Nem volt más választása.
Plusz a gyereknevelés is más volt. Ők lehet abba bolondulnának bele, ha két gyerekkel kell leülni tanulni naponta.
Plusz ők nem dolgoztak. Otthon voltak.
Ma elég sok anya dolgozik, akár több szakban, heti hat napot, túlórázik, dolgozik otthonról is, stb.
Nem biztos, hogy ma kevesebett dolgozunk, ráadásul nem is otthon, ahol szemmel tartjuk a gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!