Miért érzitek úgy, hogy fiúnevet nehezebb választani, mint lánynevet?
Pedig olyan sok szép fiúnév van szerintem!
Nekem sok tetszik: Péter, Bence, Miklós, Kornél, Vince, Csongor, András, Ádám, Bertalan, Cecil, Pelbárt
Egy dolog nehéz csak: egyet kiválasztani ezek közül :-)
Csak fiúnevet ér írni! :-)
Konkrétan az általad felsoroltak közül csak 1 tetszik,a Péter(de annyira az sem,hogy adnám).Van 2 fiam és egy kislányom.Hát,ha a 3. baba is fiúnak születik gondban lettünk volna,mivel sok olyan van,ami nekem tetszik,sok olyan,ami a Férjemnek,de olyat,ami mindkettőnknek tetszik hirtelenjében nem is tudok írni.
Lánynévből kapásból tudnék legalább 10-et,ami mindkettőnknek tetszik,és adnánk is.
Nekem személyesen azért, mert mikor elképzeltem kb. gyerekkorom óta, hogy majd egyszer családom lesz, akkor azt képzeltem, hogy lányom lesz. Mindig a lányneveket tartottam szem előtt. De fiunk lesz.
Igazából nekünk voltak szempontjaink (pl. mivel mindkettőnk vezetéknevét kapja, ezért legyen rövid név, legyen nemzetközi név, stb.) és ezek alapján kiválogattuk azokat, amik tetszettek az mta-s hivatalos névlistát átnézve. :)
Nekem az általad felsoroltak közül a Bence tetszik, én az lettem volna, ha fiú leszek.
30hkm
Én mindig is kislányt szerettem volna. Teherbeestem és már meg is volt a fiú nevem ha fiam született volna. De kislányom lett aminek nagyon-nagyon örülök:-) Tehát nekünk pont,h könnyebb volt fiú nevet találnunk mint lány nevet.
Amik nekem tetszenek; Levente (ez lett volna ha fiú)
Milán, Hunor, Norton, Benedek, Benjamin, Szebásztián, Áron, Noel, Dominik, Marcell,Márton, Zalán. Kb ennyi ;-)
Nekem is az a véleményem, hogy azért van ez, mert kevés "normális" fiú név van, így az mind gyakori.
A felsoroltak közül csak a Csongor és az Ádám tetszik, de csak a Csongort adnám.
A mi példánk egyébként: mikor a párommal összevetettük a listáinkat, a fiú nevek közül egyetlen egy volt rajta mindkettőnkén - így végülis azt volt könnyebb kiválasztani-, a lány listánkon pedig 5 is egyezett.
Végül egy olyanban egyeztünk meg, amiről előtte sose tudtuk, hogy a másiknak is tetszik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!