Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 35 hetesen nem tudunk lányneve...

35 hetesen nem tudunk lánynevet választani?

Figyelt kérdés

Egyszerűen kezdem feladni :(

Fiú nevünk elsőre megvolt, de lánynevekben nem értünk egyet a férjemmel :)

Tudom, a mi dolgunk...de egyszerűen teljesen el vagyok keseredve már :(

Az anyakönyvezhető neveket már vagy 600X átolvastam.

A vezetéknév: Kovács, tehát az annyira hiper-különleges nevek eleve kilőve...

Segítsetek kicsit! Tanáccsal, ötlettel, véleményekkel!

köszönöm!

2015. dec. 22. 13:09
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Zselyke, Hanna, Emma, Dóra, Henrietta
2015. dec. 22. 13:13
 2/17 anonim ***** válasza:

Hát ez érdekes, szerintem annyi gyönyörűszép lánynév van. Nekünk lánynvből nagyon sok tetszett, de fiunk lesz.

Nekünk ezek a lánynevek tetszettek: Miléna, Heléna. Veronika, Dorina, Dóra, Diána, Tamara, Léna, Lilien.

2015. dec. 22. 13:16
 3/17 anonim ***** válasza:
Akkor kapja a te nevedet.
2015. dec. 22. 13:18
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Én ezekből válogatnék:

Kovács Tamara,

Kovács Kinga,

Kovács Noémi,

Kovács Karina,

Kovács Veronika,

Kovács Adrienn.

2015. dec. 22. 13:27
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Én a Kovács mellé egy kicsit különlegesebb, ritkább nevet választanék.

Karolina, Villő, Eliza, ...

2015. dec. 22. 13:29
 6/17 anonim ***** válasza:
52%

Hát ez elég sz*pacs :-D

Férjeddel nem tudsz dűlőre jutni, de arctalan mindenféle idegennel majd kitalálod mi lesz a lányod neve :-D

2015. dec. 22. 13:34
 7/17 A kérdező kommentje:

Az a szopacs kedves utolsó, hogy nem tudsz szöveget értelmezni :)

Nem arctalan idegenekkel döntöm el mi legyen a lányunk neve,hanem tőlük kértem segítséget! Akik már túl vannak a névadáson, nyilván rendelkeznek hasznosítható tanácsokkal, amikkel segítenek!

;)

2015. dec. 22. 13:37
 8/17 A kérdező kommentje:
A többieknek köszönöm a válaszokat!
2015. dec. 22. 13:37
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Mondok egy módszert :)

Találjátok ki, mikor legyen a névnapja. pl ha januári lesz a baba, legyen június-július-augusztus. Fogtok egy naptárat, mindketten kiírtok belőle minden nevet, ami szóba jöhet nektek. Vessétek össze a listátokat, ami egyezik az csak néhány lesz. Abból választani már nem lesz olyan nehéz :) Mi így neveztük el a nagyobbik fiunkat, Marcell lett.

2015. dec. 22. 14:06
 10/17 anonim ***** válasza:

Milyen fontos kritériumaitok vannak?

Lehet:

- nagyon gyakori

- gyakori, de ne túlságosan

- ritka

- külföldön is használható, ha esetleg ott akarna majd dolgozni

- kislányos név

- olyan, amit felnőtt korában is használhat

- milyen személyiségnek képzelitek

- közeli családtag nevét kaphatja, vagy az kizárva?

Stb.

Voltak nevek, amik tetszettek, csak egy olyan sem volt, ami mindkettőtöknek? Vagy az egész utónévkönyvből egyszer sem tetszett egyetlen lánynév sem?

Nálunk a fiúnév kiválasztása ment nehezebben, a lány gyorsan megvolt. Én egy határozott, lendületes személyiségnek képzelném el a lányomat, és nemzetközi, nem túl ritka nevet szerettünk volna. Nekem az Alexandra, Viktória, Kornélia nevek tetszettek, felmerült még a Barbara, Kinga, Brigitta, Georgina, illetve az Eliza, Nóra és az Izabella, de utóbbi három nem passzolt a fejemben kialakított képhez, csak maga a név tetszett.

A fiúneveknél én a naptárat böngészgettem, meg a 100 legnépszerűbb név listáját, az utónévkönyvtől már jojózott a szemem, meg az abc sorrend sem segített. Időről időre felmerült 1-1 név, amiknek a férjem nagy részét elvetette, amit nem, az ment a listára. Aztán megnézte egyszer a naptárat ő is, igaz, az inkább szórakozásból volt, hogy milyen nevek vannak, és megtetszett neki nagyon egy név. Nekem is tetszik, de ehhez a gyerekhez nem tudtam elképzelni, így ez is kiesett most.

Végül 2 név maradt fent a rostán, de egyikkel sem volt nagy AHA élmény, viszont ezekből választottuk ki az egyiket, miután meghallgattuk a család véleményét.

Nem biztos, hogy fogtok találni tökéletes nevet, lehet, hogy érdemes lenne a kritériumaitokból alábbadni, mint nálunk.

2015. dec. 22. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!