Már szinte élni sincs kedvem, van bárkinek hasonló problémája? Bővebben lent.
Én nagyon becsüllek,amiért nem vetetted el a babádat(nekem 2 gyerekem van),de arra gondoltatok,hogy ha ilyen kilátástalan a helyzetetek,miből fogjátok felnevelni?Mert ha senkihez nem tudtok menni,és az albérletet se tudjátok fizetni,a baba nem lakhat az utcán...
Már kérdezték fentebb:nem tudnátok a párod szüleihez költözni?Legalább fizetni tudnátok a hiteleket,és valami pénzt a szülőknek is adnátok az ott lakásotokért(ha jól olvastam jól is jönne nekik,mivel azt írtad szegények)
Az albérletünk: 23000 Ft + 25-30000 a rezsi, kb. 50000 Ft havonta.
A páromék 1,5 szobás lakásban laknak 3-an (anyósom + apósom + a párom húga), tehát oda mi még 3-an nem mehetünk, mert akkor már 6-an vagyunk a 1,5 szobás lakásban.
Nálunk meg 2 szobás lakás van, anyum meg pótapám lakik ott 2-en, ott éppen elférnénk, de fizetni kell a rezsi felét, meg albérletet, tehát majdnem ugyanannyira jönnénk ki ha hazamennénk, mintha maradunk a mostani lakásunkban, aranyosak anyukámék, igaz? :((
ha megszületik a pici egyszerikén kapni fogtok 60 valányezer ft-ot,iutána tgyásod is a fizudnak elelő lesz,és hozzájön a családipótlék. persze ez minimális összeg és a sz@rból nem fogtok titeket kihozni
esetleg önkormányzati segély? vagy gyermeksegitő intézménybe is tudnak segítséget adni
Ha ennyire nincs jövedelmetek, akkor talán az önkormányzatnál tudnak adni valamilyen jogcímen segélyt. A babára pláne. Végülis etetni, ruháztatni is kell majd...
Azért a szüleid elég csúnyán viselkednek. Abban igazuk van, hogy felelőtlenek voltatok a hitelekkel, de ha már így alakult, akkor ölbe tett kézzel végignézik, ahogy tönkre mentek évekre előre?
Párod nem tudna másodállást vállalni?
Nem tudom, a nagyszülők dolgoznak-e, de az is megoldás lehet, hogy miután lejár a szülési, Te visszamész dolgozni, és a nagyik vigyáznak a babára. Ha elmúlik éves a baba, akkor kaphatod a gyest is a munka mellett. (1 éves kora alatt nem)
Önkormányzatnál egyszeri segélyről érdeklődtem, nem tudom, hogy van-e más fajta, biztosan van, de egyszeri segélyt nem kaphatunk, mert ahol én lakom, vagyis ahol az állandó bejelentett lakcímem van, anyuméknál, és az ő jövedelmük is beszámít az egyszeri segélybe, mert így összesen kb 250-300.000 Ft van havonta, és arra nem adnak segélyt, mert sok a jövedelem, hiába mondtam, hogy semmi közöm nincs az ő jövedelmükhöz, együtt van a lakcímünk, és beszámítják.
Ahol pedig most lakunk a párommal albérletben, egy másik városban, oda meg csak ideiglenes lakcímkártyám van, mert az albérletbe nem lehet állandó lakcímet kérni, és mivel ideiglenes, ebben a városban pedig azért nem kaphatunk segélyt. Szóval meg vagyunk áldva ezzel a segély dologgal.
Nem nagyon tudom elmenni dolgozni 1 éves kora után, mert akire rábízhatnám a babát anyósomra vagy anyumra, ők is gyárban dolgoznak, 3 műszakban, tehát nem tudják elvállalni, esetleg hétvégén, de azzal meg nem nagyon érek semmit, mert akkor a páromra is rábízhatnám hétvégére. Én is gyárba mennék vissza dolgozni, mert már 4 éve dolgozom ott, ugyanúgy 3 műszak, mint a "nagyiknak". Szóval érdekes lesz ez a baba elhelyezés is....
12:56-os vagyok.
Szerintem ha csak ott, az albérletben tudtok maradni, akkor más lehetőség nincs, mint a hiteleket átütemezni valahogy. Biztosan nagyon-nagyon nehéz lehet, mi sem állunk nagyon fényesen, de szerencsére a számlákkal nincs elmaradás. Nekünk is vannak hiteleink, és apa sem keresi agyon magát:(
Kívánom, hogy megoldódjon a problémátok, és gondtalan, vidám babavárást kívánok, tudom, nem könnyű...
Lehet, hogy idővel kicsit több pénzetek lesz, szerintem próbálj erre gondolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!