Miért olyan elmondhatatlan érzés az anyaság? Valaki megpróbálná mégis?
Gratulálok a babához!
Én még fel sem fogtam! :) Fél éves lesz a kislányom, hihetetlen hogy szalad az idő!!! Még csak most született.
Nem tudom pontosan szavakba önteni, de megpróbálom körülírni Neked. (Kicsit hosszú lett, bocsi ha nem egészen ilyenre gondoltál)
Csak ülök és nézem, olyan hihetetlen, hogy egy ilyen csodálatos kisember az én pocakomban nőtt, fejlődött ilyen gyönyörű, egészséges kislánnyá. Az első pillanat mikor megláttam, leírhatatlan, a világ legszebb érzése! Császárom volt, farfekvés miatt, mikor odahozták megmutatni, megpuszilgatni, csak úgy folytak a könnyeim, meleg, finom puha bőr, én meg csak annyit mondtam, "Isten hozott a Világon Kislányom!" és folytak a könnyeim.
Az első pillanatok, mikor azt sem tudtam hogy fogjam meg, hogy pelenkázzam.... de tényleg, jön magától. Az az érzés, hogy 100%-osan rád van utalva, rettentő nagy felelősséggel jár, de csodás látni, ahogy fejlődik. Ha nyűgös, ha sír, azt lesni, hogy most épp mi a baja, mikor fáradt vagyok, kimerült, akkor is csak nézem, és egyfolytában csodálom, és csodálkozom, hogy Ő az Én Kislányom! Az az érzés, amikor felébred és Te odalépsz hozzá, egyből vigyorog teli szájjal, magyaráz, nevet Rád, egyből minden gond elszáll. A büszkeség, amikor először tartja a fejét, nyúl a játéka után, aztán már fordul hasról majd hátról a hasára, csak úgy repdesek. Mikor nyűgös és attól rettegek hogy nem beteg-e, és te jó ég mi lesz ha igen, ha megfázott, lázas (még nem volt szerencsére) az aggódás Érte, vagy ha fáj a pocakja és látom hogy szenved és nem tudok már hogy segíteni Neki, csak fogom, ölelem, hátha jobb lesz. Az aggodalom amiatt, hogy mindent jól csinálok-e? Jó-e Neki és ha valamit elszúrok? Vagy rosszul csinálok? Kész para. Ha elaludt este, még mielőtt én is lefekszem megnézem be van-e takarva, alszik-e, minden rendben van-e és miután én is lefeküdtem, már várom hogy reggel újra lássam és újra rám nevessen és egyből jól indul a nap!
Persze vannak nehéz napok, amikor nem alszik, nyűgös, fáradt és már Te is az vagy és még csak most kezdődik a fogzás, mi lesz később....
Az anyaság egy 24 órás készenléti állapot.
A sok apróság összegyűlik, nem lehet igazából leírni, egy mérhetetlen nagy szeretet. :)
Boldog babavárást kívánok! (L)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!