Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mamánál bolhák vannak. Hogy...

Mamánál bolhák vannak. Hogy védjem meg magunkat (és 1,5 éves gyermekem) az ünnepek alatt nála? Nem tudom elbliccelni, hogy ne menjünk

Figyelt kérdés

mivel amikor már nem egyszer csipkodtak nála össze és haza is hoztuk és minden kálvárián keresztül mentemheteken át mire végre kiirtottam, a továbbiakban nem voltam hajlandó látogatást tenni nála, mert akkor is, azóta is tagadja és semmiféle irtást nem alkalmaz.

tavaly még el tudtam bliccelni a karácsonyt(nála szoktak a rokonok összejönni), ez évet úgy néz ki, nem tudom és muszáj lesz megjelenni.

és nem hogy minket, a ruhánkat, de a babakocsit is gondoltam lefújom emberbarát irtószerrel, de arra az van írva hogy "késleltetve" hat. amit nem tudom mit jelent, de szóval lehet azt, hogy nem öli meg azonnal....

2015. dec. 22. 21:45
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Nem mennék, nem érdekelne, hogy megsértődik-e. Én őszintén elmondanám, hogy miért nem megyek. Ha nem érti, vagy megsértődik, az ő baja, akkor sem mennék.
2015. dec. 22. 23:10
 12/26 anonim ***** válasza:
Ha nagyon idös és/vagy szellemileg nincs már a toppon ,akkor segíts neki nagytakarítani.Föleg ha más baj nincs vele ,ezért kár lenne hanyagolni.Ha csak szimplán igénytelen és retekben él akkor maradnának a kifogások ,vagy ha karakán típus vagy akkor állj elé és mondd el mi a gondod.
2015. dec. 22. 23:38
 13/26 anonim ***** válasza:
egy nagytakaritás a bolhairtásra semmi..pláne ott, ahol ez egyáltalán nem volt kezelve. ott már tobb millio bolha lehet...amilyen utemben szaporodnak ezek a dogok..(gondolom minden szonyeg, minden szekrény ruhái kozt.. a résekben, lárvák és peték..mitér ott egy nagytakaritás, legalább 2 honapon keresztul kéne -mindennap nagytakaritani. plusz elotte bolhairto bomákat venni (elgázasitani a bolhákat) és spray-zni.. szoval ha a mama nem foglalkozik vele, onnan az életbe nem lehet kiirtani a bolhákat)
2015. dec. 23. 07:45
 14/26 anonim ***** válasza:
Hány éves a néni?
2015. dec. 23. 07:56
 15/26 anonim ***** válasza:

Szerintem is segíteni kéne neki. Nekem vannak kutyáim, tavaly beszívtuk mi is a bolhákat, amúgy soha nem volt rajtuk még. Nem hiszem el, hogy hónapokig nem lehet kitakarítani őket.

Vettem neostomosant, azzal lefürdettem a kutyákat, raktam rájuk spot-ont és nyakörvet (mindegyikre mást). Ezután az egész lakást lefújtam a neostomosannal (felmosás után), de tényleg mindent. Majd száradás után biokillel szintén mindent. Ezután annyi a tennivaló, hogy egy darabig 2-3 naponta tele kell fújni mindent a biokillel. Az első kezelés után eltűntek, a többi azért kellett még, hogy vissza se jöjjenek.

Vegyetek ilyen szereket, és csináljátok meg nála a lakást. Van állata is?

2015. dec. 23. 09:30
 16/26 anonim ***** válasza:

Senki nincs a csaladodban, akinek eszébe jutna a bolhairtas?!

Hagyjátok így élni?!

2015. dec. 23. 09:47
 17/26 anonim ***** válasza:

15, nálunk a cica lett bolhás, pedig volt neki bolhairto nyakorve.

teliszorta a lakást bolhákkal..mivel az ágyban aludt, igy az ágyban konkrétan lárvák voltak...a matracban. a lépcsofeljáro sarkaiban végig peték..még az orchideás cserépben is bolhák voltak...szoval a gyerek ruhásszekrényétol kezdve, a furdoszobán keresztul...az ágynemutartokban..mindenutt. egy kezelés nem volt elég. minden helységbe -bombát tettunk, azután ugye mindent át kell mosni. a padlot forro vizzel min. naponta felmosni. ezekután még mindig láttunk elvétve bolhákat..és az a baj, hogy a bolha honapokig életképes marad..és ha egy bolha van, akkor ott van lárva és pete is..sajnos.

2015. dec. 23. 10:15
 18/26 anonim ***** válasza:

15-ös vagyok. Tudom, igen. Nálunk is volt mindenhol. Egy virágot ki is dobtam, azon hemzsegtek.

A kifejlett példányokat öli meg egyből a neostomosan, a biokillel meg a felületet kell kezelni, és az napokig véd, ha később megy rá a kikelt bolha, akkor megöli. Tudom, én minden nap elemlámpával néztem át az egész padlót. Láttam, ahogy vergődtek a padlón. Az állatra csak jó minőségű szer mehet, a piacon nagyon sok rossz van sajnos, ami semmit sem ér.

A szerekkel pedig azért kell napokig újra átmenni a lakáson, hogy a kikelt új bolhák is elpusztuljanak.

2015. dec. 23. 11:14
 19/26 anonim ***** válasza:

mi olyat vettunk, ami a lárvákat, tojásokat..petéket..szoval mindent megol :D

amikor ezeket beizzitottuk a foldon nem csak bolhák voltak, hanem a szegletekben meghuzodo pokok is..legyek (amikrol nem is tudtunk) szoval ez minden kis dogot osszeszedett. de ehhez az kellett, hogy minden helyiségbe tegyunk egy ilyet, plusz a sarkokat fujjuk, naponta.

2015. dec. 23. 11:25
 20/26 anonim ***** válasza:
Na ez már ciki téma el is tűnt a kérdező.Ennyit erről.
2015. dec. 23. 23:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!