Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Adnátok a babátoknak külföldie...

Adnátok a babátoknak külföldies, becézett hangzású nevet?

Figyelt kérdés

Például Polli, Holli, Molli, Dolli, Nelli, Szelli...

A férjemmel nem tudunk megegyezni, az én neveim nem tetszettek neki, összeírt pár amerikai sorozat-jellegű nevet amiket egyből szórtam és ilyeneket.

Ezek így aranyosak, de anyakönyvezve, felnőtt korában? Mondjuk akkor az Eperkék ás Málnák közül annyira nem fog kilógni...

Próbálom meggyőzni, hogy pl. legyen Kornélia és hívjuk Nellinek, mondjuk ezek meg már olyan kényszernevek lesznek amiket a becézése miatt választunk, bár némelyikkel megbarátkoztam.

A másik ami felmerült, hogy két neve legyen.

De ha az első ez akkor a 2. név nem is lenne használva (csak talán majd felnőttkorában átvált rá?), ha a második akkor meg sok helyen a "tölteléknéven" hívnák, mivel a többség az első nevét használja.

2015. dec. 18. 14:46
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
96%
Igen, ezekkel az a baj, hogy kislánynak cukik, de egy 30-40 éves nőnek már.... Aztán 80 évesen megint cuki lesz Dolli meg Molli néninek. :)
2015. dec. 18. 14:48
 2/15 anonim ***** válasza:
Van aki átvált másik névre, de ritka, hisz azért akkorára általában azonosul az ember a nevével. Ha nagyon utálja, akkor is hívathatja magát más néven, ha egy keresztneve van. Én nem adnék ilyen amerikai hangzású nevet a gyerekemnek, de ezt mindenki maga dönti el. Illetve azért felnőttkorban elég érdekesen hangzanak szerintem. Jó ötlet, hogy olyan nevet válasszatok, aminek a becézése tetszik. Bernadettet pl. lehet nettinek, bettinek, stb.
2015. dec. 18. 14:49
 3/15 anonim ***** válasza:

Én nem szeretem azt a közhelyt,h ilyen becézett alakok nem állnak jól egy komoly, felnőtt nőnek. Régebben a Kittire, Fannira is ezt mondták, és sztem még egy bírónőnél sem furcsa ha így hívják. Nekem pont az ilyen 'Kornélia'-s megoldás nem tetszene - ha én lennék a gyerek. Mert sok helyen nem becéznék (pl. iskola, szakkörök), és én utálnám, ha úgy szólítanának,h 'Kornélia'.

DE! Igazából 2 dolog számít; mindkettőtöknek tetsszen és passzoljon a vezetéknévhez. Szerintem addig keressetek, amíg nem találtok egy olyan nevet, ami mindkettőtöknek tetszik. Biztos van olyan, ami nem ennyire sorozatos, de nem is annyira szigórú hangzású.

2015. dec. 18. 15:15
 4/15 anonim ***** válasza:

Hááát, nem igazán. Én a Pollin gondolkodtam, mert a Polly név mindig is tetszett, de elvetettük végül. Egyrészt, mert nem is két l-lel kell ejteni valójában, hiába, hogy így gondolja az MTA, de úgy látszik, az angol nyelv kiejtési szabályaival nem igazán vannak tisztában. Másrészt szerintem hülyén is néz ki fonetikusan leírva. Úgyhogy végül a Polett nevet választottuk, azt is lehet rövidíteni, becézni abban a formában, amiben nekünk teszik, viszont maga a Polett is szép név. De végül is mindegy, mert a második gyerkőc is fiú lesz, úgyhogy ez marad a harmadiknak, hátha :D

A két keresztnév szerintem alapvetően nem rossz, függetlenül attól, hogy első, vagy második név lesz-e, csak hát nem tudom, azért az sem árt, ha a két név hangzásban passzol egymáshoz. Szóval ha te választasz neki egy nem is tudom, mondjuk Viktóriát, ami egy szép, klasszikus, komoly név, és mellé kap egy Hollit vagy Mollit, háááát, az már úgy elég furán hangzik.

2015. dec. 18. 15:34
 5/15 anonim ***** válasza:
szerintem csúnyák. a te megoldásod a kornéliával jó. ismerek ilyen nevű lányt, mi is nellinek hívtuk, vagy kokinak.
2015. dec. 18. 15:57
 6/15 anonim ***** válasza:
91%
nem adnék, én se szivesen viselnék ilyen nevet így a gyerekemmel se szúrnék ki.
2015. dec. 18. 16:14
 7/15 anonim ***** válasza:
Nem adnék így nevet. Olyat el tudok képzelni, hogy pl. Emília, és Millinek becézni, vagy Kornélia Nellinek, de ez is csak akkor oké, ha amúgy is tetszene az Emília, vagy Emili.
2015. dec. 18. 16:39
 8/15 anonim ***** válasza:

Szerintem pont a Kornéliás megoldás a jó.

Majd ő szól, hogx őt Nellinek kell szólítani.

2015. dec. 18. 18:04
 9/15 anonim ***** válasza:

Nálunk van Nelli, felnőtt gyerekei vannak. Így anyakönyvezték 44 éve, abszolút nem furcsa, hogy Nelli, és nem Kornélia.

Van egy Kornélia is a környéken, 13 éves, senki nem szólítja soha Nellinek.

Egy 60 körüli hölgy a másik Kornélia, ő viszont mindenkinek csak Nelli néni.

2015. dec. 19. 12:02
 10/15 anonim ***** válasza:
Nem.
2015. dec. 20. 08:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!