Gyermekfelügyeletért cserébe mennyi pénzt illene adnunk?
Szerintem aranyos ötlet, amit írt valaki, hogy hívjátok át karácsonyozni. Jóban vagytok, szeretitek ő pedig magányos. Valószínűleg neki jóval többet ér, hogy szóltok hozzá pár szót és szeretik a gyerekeid, mintha fizetnétek. Gondolj bele, ha teljesen egyedül lennél, a nyugdíjadból kijönnél és semmi dolgod nem lenne egész napra, akkor mit szeretnél? Óránként 1000 forintot, vagy egy családot, akik picit beengednek az életükbe? Bőven lesz még alkalmatok meghálálni ezt, ha a néni már rosszabbul lesz.
Én nem feszegetném a pénz témát, inkább örülnék a nagymamának és nem hagynám magára később. Persze kérdés, hogy ezt szeretnéd-e te is. Valóban kényelmesebb és egyszerűbb megvásárolni a néni idejét, mint mondjuk teszem azt látogatni kórházban 5 év múlva, mert szinte már családtag lett.
Egyetértek azzal, hogy ne pénzt adjatok neki, sokkal többet ér(het)ne neki a figyelem a és a törődés. Kérdezzétek meg, mire van szüksége, bevásároljatok-e neki (ha csak pá r apróság, sziorúan nemet mondani, hogy kifizesse :)), áthívni néha ebédre, süteményt vinni neki. Ha pici a nyugdíja, akkor meglepni esetleg valami jó meleg ruhával, cicának ennivalót is vehettek vagy a néni helyett el tudnátok vinni állatotrvoshoz.
Szerintem ha a gyerekeitek is szívesen vannak nála, ezek sokkal többet érnek, mint bármennyi pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!