Csak szerintem hülyeség gyereket vállalni cdak azért mert?
Mindenki sír, hogy nincs pénz de azért ott van az a 2-3 gyerek akit elkéne tartani.
Szegény családban születtem..és inkább mentek volna moziba anyámék. Tele vagyunk hitellel (jelzálog a házon), március óta nincs netünk, alig van ruhám,(4 nadrágom van kb), nincs fűtésünk (hősugárzóval fűtünk, de nem egész nap, kb 10fok az átlag), kr.va kicsi a ház és full penész.
Egyik ismerősömnek most fog születni a gyereke és krv.vara nem támogatom őket mert ők is csórók és előre látom szegény gyerek életét. Emiatt én vagyok a szr.
De most komolyan, miért kell gyereket vállalni úgy hogy előtte nincs biztos anyagi háttér?
Beszéltem pár gazdag emberrel is, hogy ők akarnak vagy 200 gyereket meg minden, én meg inkább 200m €-t és utána talán 1 vagy 2 gyereket. Itt is én vagyok a szr mert a pénz nem boldogít (nem tudom ők mit kezdenének az én helyemben, a pénz igenis boldogít)
Könyvtár. Csendes, tiszta, meleg, lehet ott tanulni.
Azért 60milliárd sem kell a gyerekvállaláshoz, de kell a tartalék.
A te kitörési esélyed a szürkeállomány a fejedben. Tanulj.
Nehéz lesz, neked nem tudnak majd esetleg főiskolát, egyetemet fizetni.
Ez felfogás kérdése is, 1szobában éltem le a gyerekkorom 3tesómmal (kicsi szoba volt, összeértek az ágyaink), 1x keseredtem csak el, akkor karácsonyra pulcsit kaptam. Így lett 2 pulcsim, de 1 nadrágom volt csak és együnneplős ruhám. Éhezésre nem emlékszem, de volt, hogy napokig csak gyümölcsöt ettem. Karácsonyra hosszú évekig kaptunk cipősdobozban ajándékot Németországból. Nah, az király volt! És amikor volt gyerekruha is, a Caritas 50forintos turijába is elmentünk. Ennek ellenére szép gyerekkorom volt. Mégis megértem, hogy mire gondolsz, persze, szeretnél jobb életet a gyerekeidnek. A szüleim egyébként azóta sokkal jobban állnak már anyagilag, letudtak egy csomo hitelt, jobban keresnek, ... Én azt gondolom, hogy nekem a stressz nem hiányozna, ami ezzel az egésszel járna. Ez választás/döntés kérdése sokszor.
Nem mellesleg lehet így is tanulni, egyetemet végeztem. Otthon lakhattam, onnan jártam be és amellett, hogy igy járt rám is családi pótlék, kaptam szociális ösztöndíjat, 27ezret, amiből 20at hazaadtam, igy nem kerültem sokba. A maradék bérletre elég volt, ha jól tanultam, volt másra is pénzem, de persze bulizni nem nagyon tudtam eljárni, arra azért több kellett volna. Gólyatáborra sem futotta. Ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!