Mit tudtok tanácsolni?

Figyelt kérdés

Idén indult el bennem, hogy szeretnék babát, de sajnos a körülményeink még nem olyanok és emiatt várnunk kell még vele. A szívem már nagyon szeretne, de az eszem tudja, hogy még várni kellene vele.

Még 2 évet biztos, hogy várnunk kell.

A férjem is szeretne, de Ő az aki még várna vele, szerintem időre van még szüksége, meg Ő a racionálisabb fajta, én inkább az álmodozó és nem félek annyira belevágni új dolgokba, míg Ő a megfontoltabb fajta, hogy csak akkor ha adottak a dolgok.

Mit tudnátok tanácsolni, hogy addig is ne legyek türelmetlen és ne jusson eszembe kb minden nap? :(

Esetleg saját tapasztalatokat is szívesen olvasnék, akik hasonló helyzetben voltak. :)

2015. dec. 14. 11:03
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Mi a munka miatt vártunk majdnem 1,5 évet (hogy meglegyen a munkatapasztalatom). Hát nem volt könnyű. Állandóan babás oldalakon lógtam, a balakelengyelistából átnéztem a drágább tételeket, amikor jött a baba, már komplett piackutatós anyag állt rendelkezésre, és tudtam, hogy mit szeretnék venni. A babavárásról, meg szülési módszerekről olvastam, és kb. minden hónapban megkérdeztem a férjemtől, hogy nem hozzuk-e előrébb (megvolt a munkaviszony alapján a kitűzött hónap). Egyszer el is sírtam magam, hogy nagyon szeretnék gyereket. Onnantól kellett még egy évet várni. Férjem is akart már, de látta racionálisan a helyzetet, és kitartott a kitűzött dátum mellett.

Így viszont volt időnk fizikailag és lélekben is felkészülni. Figyeltem az egészséges életmódra, sportoltam rendszeresen, megnézettem a hormonjaim, hogy mire odajutunk, már ne kelljen ezek miatt várni. Mindezt jól is tettem, mert kiderült, hogy enyhén alulműködik a pajzsmirigyem, így volt idő tenni azért, hogy ne ezen múljon. A 26. szülinapom előtt kattant be nálam a babára vágyás, a 28. körül fog születni:)

Fontos, hogy mindketten akarjátok. Nálunk a férjemnél pár hónappal később jött a gyerek utáni vágy, mint nálam, lehet, el kell csak ültetni a bogarat a fülükben:) Kitartás!

2015. dec. 14. 13:14
 12/12 anonim ***** válasza:
Szerintem egy férfi erre sosem kész 100%-osan! :) Mi távkapcsolatban éltünk évekig, majd 1 évre összeköltöztünk albiban, az egy év után vettünk közös lakást. Beköltöztünk és közöltem a párommal, jövőre 30 leszek, nekem itt az ideje a gyereknek. Volt pár hónap amíg gondolkodott, majd rábólintott. 4 hónapon belül megfogant a babánk (mindketten meglepődtünk, hogy ilyen gyorsan). Azóta neki és nekem is volta hullámvölgyeink érzelmileg. Az embernek azért csak eszébe jut, hogy mi mindenről kell lemondania. :) Aztán persze ez az érzés rögtön elmúlik és már alig várjuk, hogy kibújjon a pocakból. 28 évesen szerintem az én párom sem ment volna bele, bár én világ életemben az anyaságra készültem. :) Szerintem ne erőltesd, ha tényleg azt érzed, a 2 év csak 2 év lesz, nem kifogás, add meg neki. Addig hátha sikerül egy lakást is venni. Ha jó hitelt találtok nem kell többet kiadni havonta mint az albérletre. A férfiak többsége szereti a biztos hátteret a családalapítás előtt, a nőket inkább az érzelmeik vezérlik, majd csak lesz valahogy alapon! :)
2015. dec. 14. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!