Hármasikreknek hogy tetszenek ezek a nevek?
A vezetéknév két szótagos, i-re végződik.
Mia Virág
Zalán Balázs
Csongor Miron
Valami egyéb ötlet? Hogy tetszenek? Milyen tulajdonságú ember jut a nevekről az eszetekbe? Ha hármasikreitek lennének ti hogy neveznétek el őket?
Nekem nem tetszik, ha valakinek két neve van. És sok bonyodalmat is okozhat. Volt egy osztálytársam, aki mindig ezzel küzdött. Teljesen felesleges.
Tetszik a Virág, a Zalán.
A Mia olyan semmilyen. A csongor és a Miron nem tetszik. Balázs nem rossz, csak nekem azok a Balázsok jutnak eszembe, akiket ismerek és nem szívesen nevezném el utánuk a gyerekem :)
Egyéb:
Áron, Mirabella
3: Na igen, pont ebből lesz a kavarodás. :)
Egy osztálytársamat a szülei x-nek hívnak, barátai y-nak, korábbi osztálytársai x-nek, mi y-nak. Most szegény már kicsit össze van zavarodva a nevével kapcsolatban :D Sokszor már azt sem tudja, hogyan mutatkozzon be.
A két keresztnév ugyan mostanában divat, de csak bajt okoz a gyereknek, attól, hogy rövid a vezetékneve még fölölseg szegény gyereket két keresztnévvel büntetni.
A nevekhez: az nagyon pozitív, hoyg nem "ikerneveket" akarok adni, azaz nem hasonló hangzásuakat. Ikreknél különösen fontos a teljesen más név, még így is rengetegszer összekeverik öket.
A Mia nem tetszik, nem illik a magyar beszédbe, nekem macskanyávogás jut elsöre eszembe (és biztos nem én leszek az egyetlen).
A Virág szép név, és nemcsak gyereknek, felnöttnek is jól hangzik.
A Zalán nekem az "eröltetetten magyar" kategória, nem tetszik, és a hagzása sem szép szerintem.
A Balázs nem rossz, kicsit régies hangzású, cserébe nem gyakori és mégsem idegenes.
A Csongor az éppen hogy elmegy kategória, de én inkább keresnék mást.
A Miron egyáltalán nem illik a többi névhez sem, meg túl idegesen, eröltetett hangzása van.
Nekem a Mia Virágról azonnal ez jutott eszembe:
Mi a virág? A virág az egy színes növény, jó illatú, stb. stb.
Nem sértésnek szánom, de szerintem ez így nem szerencsés, hogy a Mia mellé egy valamit jelentő név kerülne. Külön amúgy szép mindkettő.
A Mia és a Virág külön-külön tetszik, de egybe nem adnám, az előző válaszoló által említett "Mi a virág?" miatt.
A Zalán Balázs nekem is túl "rímes", külön-külön tetszenek, a Csongor is szép, a Miron pedig egyáltalán nem illik a többihez.
Én nem adnék második nevet, nekem ugyan 2 nevem van, de a másodikat nem is használom.
Második név nélkül tetszenek!
Mia, Zalán, Csongor :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!