Szülés után egy hónappal volt aki együtt volt a párjával és nem várta meg a 6 hetet?
Igen, ugyanis a méhszáj ugyanúgy nyitva lehet császár után is, valamint van egy nyílt, gyógyulófélben levő seb a méheden.
Ha ide feljut valami fertőzés, akkor a méhedet is eltávolíthatják, vagy meddővé válhatsz.
Ilyen szempontból a hüvelyi szülés utóhatása annyiban más, hogy maga a hüvely is sérülhet. De a méhszáj és a méh ugyanolyan állapotban van mindkét esetben. Ezért kell megvárni a 6 hetet, vagy minimum orvossal megnézetni magad előtte.
A fertőzést értem, ezért is kérdeztem "minden mást". Inkább az orgazmus miatt van bennem félelem, hiszen egy normál, hüvelyi szülés esetén a méhizomzat nem sérül, nekem viszont vágták, az nem nyílhat szét, ha orgazmuskor összehúzódik?
Amúgy nagyon aktívak voltunk szülés előtt is, már ez a 3 hét is nagyon soknak tűnik. Félek attól is, hogy álmomban lesz ilyesmi, nemrég majdnem volt is, ez nem okozhat bajt?
Nem csak a vágás miatt van seb, hanem a méhlepény helyén is. Mindegy, hogy hogyan szült valaki, a méhlepény leválik/leválasztják és egy szép, nagy nyílt seb marad a helyén.
Mivel nyálkahártya, kb olyan, mintha drótkefével a szád belsejét jó erősen átdörgölnéd.
Nekem a méhlepény hüvelyi szülés után nem vált le, műtőben kaparták ki. Utána jódoldattal átöblítették, adtak méhösszehúzót (ahogy a császárosoknak is), mégis meg kellett várni a 6 hetet. Én az 5. héten akartam hasonló okból dokihoz menni, de határozottan elutasította és mondta, hogy a hat hetet mindenképp várjam meg, utána szívesen lát kontrollra, nem viccből találták ki, hogy ennyi idő a protokoll.
Ha akarsz meg gyereket, ne kockaztass meg egy esetleges mehgyulladast.
Nem allatok vagyunk, tudni kellene uralkodni magunkon.
A depirol meg annyit, hogy a szules utani egy even belul barmikor elojohet.
Mi is hasonlóak vagyunk a férjemmel, mint te kérdező.
Mi is rettentő aktívak voltunk/vagyunk, a szülés napjáig is rendszeresen szeretkeztünk.
Nekem szerencsére gátvédelmem volt, 5 hetet bírtam várni, utána voltunk együtt óvatosan, nem lett semmi baj belőle, nagyon élveztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!