Te kaptál a Mikulástól számlát, amikor házhoz hívtad?
Naná, hogy kell számlát adnia, nem is kérdés.
Ha valaki ezt kétségbe vonja, és épp olyan anyuka, aki itt fötör hó elején, hogy mikor jön a családi, gondoljon arra, hogy az ő szociális juttatásait is az adókból fedezi az állam, így a számlát nem adó szolgáltató kvázi őt lopja meg.
(És egyetértek, ne menjünk bele, hogy a politikusok így vagy úgy lopnak. Bár ez is igaz sajnos, de más téma.)
1. nem a mikulás fizeti az adót, hanem az szolg-t igénybevevő...ugyanis annyival nagyobb az összeg ha bruttót kér és nem nettot, a szolgáltatása ellenértékeként...
2. és azért ne feledjük, évi egy napi jövedelem az a hatalmas jövedelem...
1. Igazad van, az is szégyellheti magát, aki nem kér számlát.
2. Jó a logika, tehát ha évente egyszer lopok, az teljesen rendben van. Ahogy az is, ha mondjuk évente egyszer nem kap valaki az államtól valamilyen szociális ellátást.
(13. válaszoló vagyok)
Kedves 14. válaszoló, nyilvánvalóan igazad van. Azt hittem, átjön a válaszomon, hogy a 12. válaszoló vaslogikáján mulattam csak. De mivel a 14. válaszból látom, komolyan is vehető akár az, amit írtam, ezért most leírom, hogy valójában szerintem az évi egyszeri lopás sem oké, pont annyira nem az, mint az adófizetés elkerülése. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!