Te kaptál a Mikulástól számlát, amikor házhoz hívtad?
Ez egy szolgáltatás. Akárcsak a fodrász, vagy bármelyik szerelő. Szóval szerintem kellene számlát adnia.
Olvastam kommenteket ezzel az üggyel kapcsolatban és 99%-a az embereknek háborog, hogy meg lett büntetve, de most ha félretesszük a mivoltát, akkor ő egy ember, aki ezzel keresi a pénzt, adóznia kellene, ahogy ti is adóztok a fizetésetekből.
Szerintem jogosan lett megbüntetve.
4,5 éves a lányom. 3 éve jár hozzánk a "Mikulás".
Minden évben kapok számlát, tételesen felsorolva, hogy mi micsoda és mennyibe kerül.
Különböző csomagokat lehet "venni", mindent ő hoz.
Nekem is úgy ajánlották anno egy baba-mama klubban.
Nem az a tipikus 5 percet ott van és el megy, hanem 1-1,5 órát.
Elmúlt két évben már úgy csináltuk, hogy pár szülővel összefogtunk és átjöttek hozzánk Mikulásozni.
A gyerekeknek ez nagy élmény.
A bácsi, aki ezt csinálja (már ~10 éve) régen színész volt. Most nyugdíj mellett ez lett a "hobbija".
A fent említett történetet nem ismerem, de nyilván, ha valaki szolgáltatást ad, az számla képes is legyen.
Bár, nem kevés az adócsaló kicsiny országunkban, ráadásul nem is a "pórnép" az, aki ezt elköveti.
Két oldala van az éremnek. Egyrészt, szolgáltatást nyújt, számlaképesnek kell lennie, akár a fagyiárusnak, újságosnak, kisboltosnak, fodrásznak, ingatlanügynöknek... Adott számlát? Nem. Ezzel törvényt sértett? Igen.
Ráadásul, ha valami rosszul sül el, számla nélkül még azt sem tudod bizonyítani, hogy ott járt.
Az emberek kedélyét viszont az borzolja, miközben a politikusok és egyéb állatfajták darabokra szedik és szétlopkodják az országunkat, mindezt röhögve, millárdos vagyonokat felhalmozva, addig egy csóri Mikulást/sütit árulú nénit stb. büntet a Nav, miközben a nagykutyák beragadva ülnek a székeiken és percről percre nő a vagyonuk. Ettől szomorú ez az egész.
Nem, mert tesóm haverja volt ingyen:)
Saját rokongyerekeinek is beöltözik, nálunk is futott egy kört.
Egyébként egyet értek veletek, és csodálkozom egyben.
Mindenhol én is azt a vélekedést hallom, hogy "szegény mikulás". De hát bakker! EGy szolgáltatást árult feketén! Örülök, hogy ti is így látjátok.
Barátnőm bohóc, több pedagógiai diplomája van, ért a gyerekekhez (imádják is), egész évben adózik, vállalkozása van. Az ilyenektől "veszi el" a munkát a feketén dolgozó mikulás.
Szóval én sem tudom sajnálni.
Az meg nem érv, hogy a politikusok is lopnak. Mert ha a szomszédom gyilkos, akkor nekem is szabad???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!