Érdemes így gyereket vállalni?
Jól átgondolhatták, ha az első lehet nem kellett volna, akkor a második biztosan más lesz. Na persze. Mintha a második gyerek nem igényelne ugyanannyi időt, törődést, szeretetet, mint az első. Sajnos valószínű a második baba is a nagymamához kerül, de szerintem nem is baj, a nagyi nyilván felelősségteljesebb, így nála jó helyen lesznek a kicsik, és tényleg, legalább ők ott lesznek egymásnak. Szegény gyerekek, szerintem nincs annál rosszabb, mint úgy felnőni, hogy hiába ácsingózol a szülők szeretetére, idejére:(((
Én el sem tudnám viselni, ha más nevelné a fiamat, de nyilván nem vagyunk egyformák. Tényleg az ő dolguk, de azért szomorú, hogy ilyen van (és mennyi ilyen van!!:( )
ҝ
A kérdező nem azt írja, hogy a nagymama neveli, hanem jobban szeret ott, mint otthon.
Engem úgy látszik meg lehet kövezni. Két lányom van, a kicsi 1 éves, a nagy 3. Sokat vannak nagymamánál, mert nekem vissza kellett mennem dolgozni, mert kellett a munkahely (manapság az ember nem könnyen mond nemet egy állásajánlatra9. Amikor betegek nagymamánál vannak nap közben, mert a munkáltató nem nagyon díjazza azokat a szülőket, akik folyton táppénzre mennek a gyerek miatt.
És igen nyáron, ha a bölcsi zárva lesz, akkor is nagyi vigyáz rájuk napközben. Arra ügyelek, hogy pontban négy óra öt perckor mindig ott legyek értük, mindegy, hogy bölcsi, vagy nagyi. Tudják, hogy nagyon szeretem őket, nem hiszem, hogy kevesebb szeretet kapnak tőlem és a férjemtől, mint azok a gyerekek, akiknek az anyjuk inkább otthonmarad, idegeskedik, hogy lesz-e minkahelye, vagy csak egésznap a tv-t nézik a gyerekkel. Mert sajnos az iylen anyák szoktak engem nagyon megszólni. De volt olyan is, aki 2 hónapja, azt mondta, hogy én csak a nagyinak szültem gyreket, erre most, hogy visszament dolgozni, még az oviba sem viszi vagy hozza el fiát, mert neki mostmár jár a fodrász, kozmetikus stb, és este ha 8kor hazaviszi a gyereket, akkor koránt mondtam.
hát, én azért nem írnám le a famíliát, bár igaz, ami igaz, kicsit fura a helyzet. De: nem elképzelhető, hogy jelen pillanatban a nagymama biztosabb pont a gyermek életében, és ezt a szülők is tudják? Attól még később ugyanúgy magukhoz vehetik a gyereket vagy a gyerekeket, ha meglesz a kistesó. Nem biztos, hogy a kérdező minden infó birtokában van azzal kapcsolatban, hogy a szülők mit miért csinálnak éppen úgy, ahogy. Nem látom kizártnak, hogy ha apuci pl. szakmailag nagyobb ugrásra készül, otthon éjjeleket dolgozik át, esetleg átszervezni készülnek az egész életüket, bizonyos ideig úgy látják jónak, ha a gyermek biztonságban, melegben, rendszer szerint él a nagymamánál. Ha a helyzet rendeződik, visszaveszik magukhoz. Viszont a biológiai időből sem akarnak kifutni, ha még egy gyermeket terveznek, így inkább belevágnak most. Nem mondom, hogy normális helyzet, de igenis én el tudok képzelni olyan élethelyzetet, amikor ez az egyetlen megoldás. Az én párom most egy hatalmas projekten dolgozik, és bizony el tudom képzelni - nem mondja sosem - hogy néha jólesne neki a tisztánlátásban, ha nem lennénk a „nyakán” én meg a két hós kisfiunk, legalább pár óra erejéig. Persze sosem engedne el minket és ő sem költözne el, felüdülés neki kézbe venni a kicsifiút, de ISMÉTLEM: én el tudok képzelni hasonló helyzetet.
(A)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!