Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Érdemes így gyereket vállalni?

Érdemes így gyereket vállalni?

Figyelt kérdés
A lényeg hogy van egy ismerősőm akinek van már egy kisgyereke.Igazából nem is ők nevelik a gyereket hanem a nagyszülők és volt hogy már mondták lehet nem kellett volna a gyerek.Jobban szeret a mamánál lenni mint otthon.Most második gyerek vállalásán gondolkoznak,szerintem ha az elsőt sem nevelik nem kéne egy második is.Vagy csak én gondolom így?Bár tudom nem az én dolgom és nem is fogok beleszólni csak érdekel mások véleménye.
2010. márc. 22. 09:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Sosem fogom megérteni, hogy azok a szülők, akik utólag bevallják, lehet korai volt nekik a gyerek, "lehet nem kellett volna", azok minek vállalnak még egyet. Mondjuk abból az egy szempontból jó, hogy a kicsi nem lesz egyedül, mindig lesz egy tesója, akire jó esetben számíthat, ha már a szülei olyanok, amilyenek. Főleg, hogy a nagymama biztos nem fiatal már, ha már nem lesz, akkor is lesz valakije ennek a szegény gyereknek.
2010. márc. 22. 09:31
 2/11 A kérdező kommentje:
Hát igen.Ezért kell átgondolni a dolgot (állítólag ők is megtették)A nagymama mondhatom hogy fiatal de hát ő sem lesz mindig akkor sem.
2010. márc. 22. 09:33
 3/11 anonim ***** válasza:
Ők tudják... De én soha nem szülnék úgy gyereket, hogy aztán más nevelje fel,mert én még "nem voltam rá felkészülve". A gyerek felelősség és ha ezzel nincs valaki tisztában, az szánalomra méltó. Főleg ilyen előzmények mellett minek még egy baba? Azt is a nagyszülőkhöz akarják puffintani? Szép kis hozzáállás...
2010. márc. 22. 09:47
 4/11 anonim ***** válasza:

Jól átgondolhatták, ha az első lehet nem kellett volna, akkor a második biztosan más lesz. Na persze. Mintha a második gyerek nem igényelne ugyanannyi időt, törődést, szeretetet, mint az első. Sajnos valószínű a második baba is a nagymamához kerül, de szerintem nem is baj, a nagyi nyilván felelősségteljesebb, így nála jó helyen lesznek a kicsik, és tényleg, legalább ők ott lesznek egymásnak. Szegény gyerekek, szerintem nincs annál rosszabb, mint úgy felnőni, hogy hiába ácsingózol a szülők szeretetére, idejére:(((

Én el sem tudnám viselni, ha más nevelné a fiamat, de nyilván nem vagyunk egyformák. Tényleg az ő dolguk, de azért szomorú, hogy ilyen van (és mennyi ilyen van!!:( )

ҝ

2010. márc. 22. 09:51
 5/11 anonim ***** válasza:

A kérdező nem azt írja, hogy a nagymama neveli, hanem jobban szeret ott, mint otthon.

Engem úgy látszik meg lehet kövezni. Két lányom van, a kicsi 1 éves, a nagy 3. Sokat vannak nagymamánál, mert nekem vissza kellett mennem dolgozni, mert kellett a munkahely (manapság az ember nem könnyen mond nemet egy állásajánlatra9. Amikor betegek nagymamánál vannak nap közben, mert a munkáltató nem nagyon díjazza azokat a szülőket, akik folyton táppénzre mennek a gyerek miatt.

És igen nyáron, ha a bölcsi zárva lesz, akkor is nagyi vigyáz rájuk napközben. Arra ügyelek, hogy pontban négy óra öt perckor mindig ott legyek értük, mindegy, hogy bölcsi, vagy nagyi. Tudják, hogy nagyon szeretem őket, nem hiszem, hogy kevesebb szeretet kapnak tőlem és a férjemtől, mint azok a gyerekek, akiknek az anyjuk inkább otthonmarad, idegeskedik, hogy lesz-e minkahelye, vagy csak egésznap a tv-t nézik a gyerekkel. Mert sajnos az iylen anyák szoktak engem nagyon megszólni. De volt olyan is, aki 2 hónapja, azt mondta, hogy én csak a nagyinak szültem gyreket, erre most, hogy visszament dolgozni, még az oviba sem viszi vagy hozza el fiát, mert neki mostmár jár a fodrász, kozmetikus stb, és este ha 8kor hazaviszi a gyereket, akkor koránt mondtam.

2010. márc. 22. 11:16
 6/11 A kérdező kommentje:
Nem a mamával lakik a gyerek csak ott van a legtöbbet.Anyuka nem dolgozik,csak az apuka de amikor ráérnek sem a gyerekkel vannak.(nem várható el hogy mindig vele legyenek és nem is kell )Sokszor van olyan hogy este 10kor viszik el a gyereket haza (2éves).Ha dolgoznának mind a ketten azt mondom oké hogy a mamánál van a gyerek napközben.
2010. márc. 22. 11:19
 7/11 anonim ***** válasza:
Ha az anya nem is dolgozik, akkor miért a nagyinál van a gyerek? Így tényleg nem értem, hogy miért akarnak másodikat, amikor az elsővel sem nagyon foglalkoznak.
2010. márc. 22. 12:42
 8/11 anonim ***** válasza:
Bocsi, de pontosan azt írja, hogy a nagyszülők nevelik. Ezért volt a felháborodás. Az, ha csak ott van, mert a szülő dolgozik, nem elítélendő, senki nem is szólt egy rossz szót sem erre. Akinek nem inge... tudod. Amit te csinálsz, az teljesen rendjén van, máskor olvasd el rendesen a kérdést. És ezek csak vélemények, mindenki úgy neveli a gyermekét, ahogy akarja.
2010. márc. 22. 12:47
 9/11 anonim ***** válasza:

hát, én azért nem írnám le a famíliát, bár igaz, ami igaz, kicsit fura a helyzet. De: nem elképzelhető, hogy jelen pillanatban a nagymama biztosabb pont a gyermek életében, és ezt a szülők is tudják? Attól még később ugyanúgy magukhoz vehetik a gyereket vagy a gyerekeket, ha meglesz a kistesó. Nem biztos, hogy a kérdező minden infó birtokában van azzal kapcsolatban, hogy a szülők mit miért csinálnak éppen úgy, ahogy. Nem látom kizártnak, hogy ha apuci pl. szakmailag nagyobb ugrásra készül, otthon éjjeleket dolgozik át, esetleg átszervezni készülnek az egész életüket, bizonyos ideig úgy látják jónak, ha a gyermek biztonságban, melegben, rendszer szerint él a nagymamánál. Ha a helyzet rendeződik, visszaveszik magukhoz. Viszont a biológiai időből sem akarnak kifutni, ha még egy gyermeket terveznek, így inkább belevágnak most. Nem mondom, hogy normális helyzet, de igenis én el tudok képzelni olyan élethelyzetet, amikor ez az egyetlen megoldás. Az én párom most egy hatalmas projekten dolgozik, és bizony el tudom képzelni - nem mondja sosem - hogy néha jólesne neki a tisztánlátásban, ha nem lennénk a „nyakán” én meg a két hós kisfiunk, legalább pár óra erejéig. Persze sosem engedne el minket és ő sem költözne el, felüdülés neki kézbe venni a kicsifiút, de ISMÉTLEM: én el tudok képzelni hasonló helyzetet.

(A)

2010. márc. 22. 13:43
 10/11 A kérdező kommentje:
Igen biztosan nem tudok mindent 100%ra de mondhatjuk,hogy a családba tartozom.Nem a munkáról van szó hanem hogy inkább elmegy az apuka sörözni (Akár hetente többször éjjelig) anyuka meg csavarogni szintén ugyanúgy.Ha ott a gyerek mellettük sem figyelnek sajnos rá.De köszönöm az eddigieket:)
2010. márc. 22. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!