Ha azt érzem, hogy veszélyeztetett terhesség esetén nem bírok ki egy évet szex nélkül ne vállaljak gyereket?
Szia! Szerintem ne aggódj előre ilyesmin! Miért lennél veszélyeztetett terhes? :)
Épp elég aggasztó dolog jön majd, ha terhes leszel (és ha megszületik a gyereked), nem érdemes előre ilyesmin idegeskedni. Pláne, hogy nem is tudsz előre felkészülni erre.
Azt gondolom, akármennyire próbál az ember felkészülni a gyerekvállalásra, a valóság teljesen más, és a gyerekvállalás egyik fő tanulsága, hogy hiába vannak elveid, elképzeléseid, késznek kell lenni a folyamatos fejlődésre, változásra, akár az elvek sutba dobására, mert ott és akkor egészen másképp éled meg a helyzetet, mint a képzeletedben.
(Olyasmire gondolok pl., hogy nekem a terhesség alatt nagyon zavaró érzéseim voltak a szoptatással kapcsolatban, nem tudtam elképzelni, hogy szoptatni fogok. Viszont ahogy a kezembe adták a gyerekemet, minden hülye gondolat kihussant az agyamból, és a világ legtermészetesebb dolgának tartottam ezt, és egy évig szoptattam. Magam is meglepődtem magamon. De az élet ilyen, csupa változás.)
Bocs, ha már írta valaki, de ne aggódj előre. Nem szabad a legrosszabbra gondolni. Az nagyon ritka, ha valaki végig veszélyeztetett, egy-egy hetet/hónapit meg kibírtok orális szexszel is! Meglátod, ha terhes leszel (mégha be is látod, hogy mondjuk rossz, nehéz), azonnal a magzat érdekében megteszel mindent, amit a helyzet kíván és ami tőled telik.
Ahogy itt olvasom a válaszokat a gyakorin, az tűnik ki belőlük, hogy akik végig nem szexeltek, azok nagy %-a nem mert (valós eü ok nélkül), nem akart, vagy a férjüknek volt ellenérzése. Ezt az utóbbit egyébként lehet kezelni, Madonna-szindrómának hívják. Ha ilyen merül fel, beszélgessetek nagyon sokat a férjed anyukájával való kapcsolatáról, és arról, rád miként tekint.
És, amit én megtanultam, hogy kerülni kell az olyan nőgyógyászt, aki "12. hétig nem SZOKTAM engedi a szexet, valós ok nélkül". Nagyon veszélyes az, amikor a szokásra hivatkoznak, az olyat ott kell hagyni egy olyan dokiért, aki hajlandó téged értelmes partnerként kezelni és mindent elmagyarázni.
25 hkm (mi az amniocentézis után voltunk eltiltva 2 napig, de ennyivel egyelőre megúsztuk. Mi nagyon szeretjük az intimitás e formáját is együtt megélni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!