Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha azt érzem, hogy veszélyezte...

Ha azt érzem, hogy veszélyeztetett terhesség esetén nem bírok ki egy évet szex nélkül ne vállaljak gyereket?

Figyelt kérdés
Még nincs gyerekem. De ennyi időt nem bírnék nélküle,és ez a legjobb kapcsolatot is szétdulja. Egyàltalàn hogy lehet ezt kibírni?
2015. nov. 28. 18:24
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:
Aki azt írta, hogy nem komoly, meg normàlis a kapcsolatom tévedésben van. Egy szóval nem írtam hogy megcsalna, mondjuk azt senki nem tudja előre. Annak a pàr vàlaszolónak aki megértette a kérdésem, hogy egy nőnek is rossz ez köszi a segitséget. Nem fogok gyereket vàllalni még.
2015. nov. 29. 08:21
 22/24 anonim ***** válasza:
89%

Szia! Szerintem ne aggódj előre ilyesmin! Miért lennél veszélyeztetett terhes? :)

Épp elég aggasztó dolog jön majd, ha terhes leszel (és ha megszületik a gyereked), nem érdemes előre ilyesmin idegeskedni. Pláne, hogy nem is tudsz előre felkészülni erre.

Azt gondolom, akármennyire próbál az ember felkészülni a gyerekvállalásra, a valóság teljesen más, és a gyerekvállalás egyik fő tanulsága, hogy hiába vannak elveid, elképzeléseid, késznek kell lenni a folyamatos fejlődésre, változásra, akár az elvek sutba dobására, mert ott és akkor egészen másképp éled meg a helyzetet, mint a képzeletedben.

(Olyasmire gondolok pl., hogy nekem a terhesség alatt nagyon zavaró érzéseim voltak a szoptatással kapcsolatban, nem tudtam elképzelni, hogy szoptatni fogok. Viszont ahogy a kezembe adták a gyerekemet, minden hülye gondolat kihussant az agyamból, és a világ legtermészetesebb dolgának tartottam ezt, és egy évig szoptattam. Magam is meglepődtem magamon. De az élet ilyen, csupa változás.)

2015. nov. 29. 11:02
 23/24 anonim ***** válasza:
25%
max marad az anália
2015. nov. 29. 12:59
 24/24 anonim ***** válasza:

Bocs, ha már írta valaki, de ne aggódj előre. Nem szabad a legrosszabbra gondolni. Az nagyon ritka, ha valaki végig veszélyeztetett, egy-egy hetet/hónapit meg kibírtok orális szexszel is! Meglátod, ha terhes leszel (mégha be is látod, hogy mondjuk rossz, nehéz), azonnal a magzat érdekében megteszel mindent, amit a helyzet kíván és ami tőled telik.

Ahogy itt olvasom a válaszokat a gyakorin, az tűnik ki belőlük, hogy akik végig nem szexeltek, azok nagy %-a nem mert (valós eü ok nélkül), nem akart, vagy a férjüknek volt ellenérzése. Ezt az utóbbit egyébként lehet kezelni, Madonna-szindrómának hívják. Ha ilyen merül fel, beszélgessetek nagyon sokat a férjed anyukájával való kapcsolatáról, és arról, rád miként tekint.

És, amit én megtanultam, hogy kerülni kell az olyan nőgyógyászt, aki "12. hétig nem SZOKTAM engedi a szexet, valós ok nélkül". Nagyon veszélyes az, amikor a szokásra hivatkoznak, az olyat ott kell hagyni egy olyan dokiért, aki hajlandó téged értelmes partnerként kezelni és mindent elmagyarázni.

25 hkm (mi az amniocentézis után voltunk eltiltva 2 napig, de ennyivel egyelőre megúsztuk. Mi nagyon szeretjük az intimitás e formáját is együtt megélni.)

2015. nov. 29. 13:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!