Ti hány gyereket terveztetek az elején? Végül tényleg annyi lett?
Mi 3 gyermeket szeretnénk a párommal, bár egyelőre még csak az első van úton. :) Szerencsére még nagy a lelkesedés! :D
Viszont nagyon sok ismerőstől hallottam, hogy ők is így indultak neki a dolgoknak, aztán végül mégis megálltak egynél... Vagy jobb esetben is a kistesó után, két gyereknél.
Nálatok ez hogy volt? Összesen hány gyereket szerettetek volna az elején és végül mennyit vállaltatok be ténylegesen? Ha kevesebbet, mint amennyit eredetileg szerettetek volna, meg tudnátok írni, hogy végül miért gondoltátok meg magatokat? :)
Anyagiak? Nem megfelelő családi háttér? Válás? Vagy esetleg csak úgy éreztétek, bőven elég egy/kettő is? :)
Arra is kíváncsi lennék, akik esetleg pont fordítva voltak: tehát eredetileg mondjuk csak egy babát szerettek volna, de aztán mégis több gyerek lett. :) Ti miért döntöttetek így? :)
Eredetileg négyet terveztünk. Az első születése után ezt lecsökkentettük háromra, aztán miután megérkezett a kistesó, be kellett látnunk, hogy nincs kapacitásunk többre. A férjem nagyon szeretne még gyereket, én egyelőre biztos nem. Most 3 éves a kicsi, talán 5-6 év múlva visszatérünk a témára, most az élethelyzetünk sem olyan, és bennem még élénken élnek a csecsemőkor nehézségei.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy sajnos a férjem nem igazán vette ki a részét a babázás kellemetlen részéből, főleg a másodiknál, így időnként nagyon magamra voltam hagyva velük. Támogatóbb társ mellett talán nyitottabb lennék én is a harmadikra.
Mi 3-at terveztünk. Az első után kicsit meginogtam. 2 év nem alvás kikészített. Félve belementem a másodikba, elvetéltem. Aztán egy év házassági válás. Aztán megoldottuk kicsit vártunk majd rámondtam az áldást. Úton a második. Apukámat elvesztettem múlt hónapban így elég ambivalensen élem meg a terhességet nem vagyok önfeledt mert belül gyászolok.
Ha ez a baba jó alvó lesz és rendben lesz a szülés, felépülés biztosan hamar vállalok harmadikat, ha nem akkor várok oviig mint az elsővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!