Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti hány gyereket terveztetek...

Ti hány gyereket terveztetek az elején? Végül tényleg annyi lett?

Figyelt kérdés

Mi 3 gyermeket szeretnénk a párommal, bár egyelőre még csak az első van úton. :) Szerencsére még nagy a lelkesedés! :D

Viszont nagyon sok ismerőstől hallottam, hogy ők is így indultak neki a dolgoknak, aztán végül mégis megálltak egynél... Vagy jobb esetben is a kistesó után, két gyereknél.

Nálatok ez hogy volt? Összesen hány gyereket szerettetek volna az elején és végül mennyit vállaltatok be ténylegesen? Ha kevesebbet, mint amennyit eredetileg szerettetek volna, meg tudnátok írni, hogy végül miért gondoltátok meg magatokat? :)

Anyagiak? Nem megfelelő családi háttér? Válás? Vagy esetleg csak úgy éreztétek, bőven elég egy/kettő is? :)

Arra is kíváncsi lennék, akik esetleg pont fordítva voltak: tehát eredetileg mondjuk csak egy babát szerettek volna, de aztán mégis több gyerek lett. :) Ti miért döntöttetek így? :)

2015. nov. 25. 07:44
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Eredetileg négyet terveztünk. Az első születése után ezt lecsökkentettük háromra, aztán miután megérkezett a kistesó, be kellett látnunk, hogy nincs kapacitásunk többre. A férjem nagyon szeretne még gyereket, én egyelőre biztos nem. Most 3 éves a kicsi, talán 5-6 év múlva visszatérünk a témára, most az élethelyzetünk sem olyan, és bennem még élénken élnek a csecsemőkor nehézségei.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy sajnos a férjem nem igazán vette ki a részét a babázás kellemetlen részéből, főleg a másodiknál, így időnként nagyon magamra voltam hagyva velük. Támogatóbb társ mellett talán nyitottabb lennék én is a harmadikra.

2015. nov. 25. 11:31
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Hármat terveztünk, össze is jött a három, amiért nagyon hálásak vagyunk.
2015. nov. 25. 12:07
 13/19 anonim ***** válasza:
én 20-as éveimben mindig úgy gondoltam minimum 3 gyereket szeretnék, aztán első után 1 évvel sajnos ki kellett venni a méhem, utána el is váltam, 37 évesen mentem újra férjhez, van egy közös örökbe fogadott gyermekünk is, kizárólag a korunkból adódóan már nem merünk többet bevállalni 40N
2015. nov. 25. 13:24
 14/19 anonim ***** válasza:
Én kettőt, max. hármat, a férjem ötöt(!). Kettő lett belőle. Veszélyeztetett terhességek, sürgősségi császárok, szövődmények, nehéz gyerek (még nem tudni, hogy autista, vagy csak "simán" ADHD), szóval elég a jóból. 2 év van köztük, kemény volt az első 2 év együtt. Most már mindkettő ovis, végre van egy kis nyugi, talán lesz egy szuper munkahelyem, és már 35 múltam. Tehát nálunk lehúzták a rolót :) A férjemmel néha poénkodok, mikor felhozzuk, hogy ő ötöt szeretett volna, hogy neki még simán lehet 3, csak nem tőlem :)
2015. nov. 25. 13:34
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
3-at aztan azt mondtam eleg egy is. Most a masodik van uton es mivel o is lány lesz valószínűleg be próbálkozunk megegyszer. Hatha lesz egy kisfiunk is. Hatha.... 😊
2015. nov. 25. 18:02
 16/19 anonim ***** válasza:

Mi 3-at terveztünk. Az első után kicsit meginogtam. 2 év nem alvás kikészített. Félve belementem a másodikba, elvetéltem. Aztán egy év házassági válás. Aztán megoldottuk kicsit vártunk majd rámondtam az áldást. Úton a második. Apukámat elvesztettem múlt hónapban így elég ambivalensen élem meg a terhességet nem vagyok önfeledt mert belül gyászolok.

Ha ez a baba jó alvó lesz és rendben lesz a szülés, felépülés biztosan hamar vállalok harmadikat, ha nem akkor várok oviig mint az elsővel.

2015. nov. 25. 19:00
 17/19 anonim ***** válasza:
Hármat terveztünk, de az első is nagyon nehezen jött össze, orvosi segítséggel, évek alatt. Szeretnénk kistesót midnenképp, ezért más úton, de úgy néz ki, lesz. Viszont vsz így megállunk kettőnél. vagy ki tudja :-)
2015. nov. 26. 09:25
 18/19 anonim ***** válasza:
Én 4-6-ot szerettem volna, a férjem 2-3-at. Ám elég sokára találkoztunk, már 40 vagyok és az elsőt várjuk. Ha lehetne még egy, örülnék, és ha 3. is, az már a királyság kategória. :-)
2015. nov. 26. 10:41
 19/19 anonim ***** válasza:
mi egyet szerettünk volna de ikrek lettek így már nem kérdés a kisteso :) nem bánom hogy ketten vannak de többet már nem szeretnék.
2015. nov. 29. 05:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!