Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, akik csak egy gyereke...

Anyukák, akik csak egy gyereket terveztetek, meggondoltátok magatokat idő közben?

Figyelt kérdés
Van egy lányom, 2,5 éves. Nem szeretnék még egy gyereket. Gondolkozom a spirálon, de az ugye 5 évig véd, annak nincs értelme, hogy 1 év múlva meggondolom magam. Elég biztosnak érzem, hogy nem szeretnék még egy babát, de érdekelnek a tapasztalatok, hogy ki hogy volt ezzel?
2013. szept. 4. 07:31
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam 15 hónapos, de bennem nem változott semmi azzal kapcsolatban, hogy nem szeretnék több gyereket. Nálunk mondjuk a munkám sem tenné lehetővé 2. gyerek vállalását. Azt csak Te tudod, hogy mennyire biztos, hogy nem kell több gyerek ill. hogy nálatok is vannak-e egyéb körülmények, amik ezt befolyásolják.
2013. szept. 4. 09:00
 2/7 anonim ***** válasza:
Én nem gondoltam meg magam, 4,5 éves a fiam, szinte biztos vagyok benne, hogy nem is fogom.
2013. szept. 4. 09:39
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

3 éves a kisfiam- most azt gomdolom én is, hogy nem szeretnék több gyermeket. Azt is érzem jelenleg, hogy ez nem valószínű, hogy változni fog.

Néha szokott idegesíteni, amikor kérdezgetnek, hogy mikor lesz testvére, mert megengedhetitek magatoknak, bezzeg mások feleennyiből is 4-5 gyereket fel tudnának nevelni stb.- ez az én/mi döntésünk.

Én sem szeretek minősíteni másokat, akiknek meg esetleg több gyermeke van, ezt szerette volna, ezt vállalta vagy egyszerűen csak ennyi jött neki össze- mindenki úgy él, ahogyan szeretne.

Ez a döntés szerintem nagyon személyes és intim dolog, a szülőkön kívül senkinek semmi köze hozzá :)

2013. szept. 4. 10:52
 4/7 anonim ***** válasza:
Az én fiam 20 hónapos. Nagyon biztos vagyok benne, hogy nem fogom meggondolni magam, és nem lesz testvér. Én mindig is max. 1 gyereket terveztem, és azóta, hogy szültem, még soha nem éreztem, hogy vágynék többre. Inkább csak erősödött bennem a gondolat. (azért ne higgyétek, hogy nem szeretem a fiamat) :)
2013. szept. 4. 11:19
 5/7 anonim ***** válasza:
71%
8 éves a nagy...egyértelmű egykeként nőtt fel. Nekem karrier ezerrel. Aztán a sors intézkedett :-D:-D NEM tervezetten terhes lettem. ..nagyon sokkolt minket a dolog elsőre. De természetesen megtartottuk és már aligvvárjuk h.meg szülessen :-):-):-):-):-):-) Szóval nem az én gondolataim változtak hanem a körülmények ;-);-);-);-)
2013. szept. 4. 13:15
 6/7 anonim ***** válasza:

Én is csak egyet akartam, a párom kettőt. Miután lejárt a GYED/GYES nem találtam munkát. Így vállaltam be a másodikat, mert a párom nagyon szeretett volna kettőt. Most boldog kétcsajos apuka :) És én sem bántam meg!!!

Furcsa leírni, de ha visszavettek volna a munkahelyemre, akkor csak egy gyerekem lenne.

2013. szept. 4. 15:25
 7/7 A kérdező kommentje:
Igazából egy dolog bizonytalanít csak el. A lányom apjával már nem vagyunk együtt, azóta lett új párom. Elfogadta a kislányomat, és azt mondja, nem szeretne saját gyereket. Mivel neki nincs, nem tudom, nem szeretne-e esetleg mégis, és hogy "rá tudna-e venni".
2013. szept. 4. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!