Anyukák! Nektek a gyermek születésével mennyire változott meg a kapcsolatotok a párotokkal?
Vagy a férjed is tölthetne egyre több időt a kicsivel.
Így amikor alszik a pici, akkor is kettesben lehettek, és nekik is jót tesz.
Vagy segítsen a háztartásban.
A rokonok is jó ötlet, néha rájuk bízni.
Csak úgy lehet ha valakire rábízzátok a picit és addig kettesben vagytok, illetve amikor alszik hétvégén akkor ne takaríts hanem akkor is legyetek együtt.
Nekünk annyiban változott meg a házasságunk a gyerekek után (4 éves és 1,5 éves), hogy értelemszerűen sokkal kevesebb idő jut egymásra, a régi "hülyülések"re már nincs idő, illetve idegesebbek is vagyunk sajnos általában, mivel nincs nagyszülői segítség elég nehéz, mert nem tudunk elmenni kettesben szinte soha sehova.
Nálunk nincs gond, de nekem sokat segít a férjem, ugyanis én is dolgozom, csak itthonról és kb. részmunkaidőben (azért kb, mert kötetlen munkaidő amúgy, de feleannyit vállalok, mint korábban).
Ő szokott legtöbbször főzni és mosogatni, mert ezeket szereti csinálni, enyém a többi. A gyerekkel is sokat van, sokat foglalkozik vele, az etetés az egyetlen, ami csak az enyém, mert szopik a kislányunk, ezért éjjel is nyilván én kelek, mert én tudom megetetni. Viszont reggelente, ha itthon van, például átveszi, hogy én nyugiban aludhassak 1-2 órát még, mivel ugye ő éjjel aludt. Így csapatmunkával meg tudjuk oldani, hogy mindketten eleget pihenjünk, így van erőnk esténként együtt lenni. A pici 7-8 körül alszik, utána kb 11-ig miénk a pálya :)
Neked mennyit segít a férjed? Szerintem csak úgy lehet megoldani, hogy mindenkinek jó legyen, ha mindketten kiveszitek a részeteket, nem te csinálsz mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!