Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek hulyeseg laptopot...

Szerintetek hulyeseg laptopot venni ekkora gyereknek?

Figyelt kérdés

Kislanyunk 2 eves es felmerult az otlet, hogy egy mini laptopot kapjon karacsonyra. Nem azert, hogy felugyelet nelkul nyomkodja ossze-vissza, hanem azert, hogy a koranak megfelelo modon elfoglaltsagot biztositson neki napi 1-2 oraban.Most az apukaja laptopjan szokott meset nezni elalvas elott,neha zenet hallgat rajta ( nem Nicki Minaj-t, hanem pl. Halasz Juditot ), szoktunk egyutt jatszani ilyen formakat, szineket stb. oktato jatekot illetve mivel kulfoldon elunk, olyan kicsiknek valo programmal jatszunk, amivel a nyelvet is tanulja... A gond az, hogy a ferjem a munkajahoz hasznalja a szamitogepet, igy annyira nem orul, ha a kislany ezen nez pl meset, mert fel, hogy hozzanyul valamihez, amivel kart okoz vagy ilyesmi, raadasul van, hogy elviszi magaval a laptopot. Ezert jott ez az otlet, hogy veszunk neki egy teljesen egyszeru, kicsi kepernyos gepet. Nyilvan tovabbra sem akarnam, hogy reggeltol estig ezzel jatszon, ugyanugy mennenk minden delutan setalbi, legoznank, gyurmaznank, mint eddig, tovabbra is csak azt a napi 1-2 orat toltenenk ezzel, beleertve az alvas elotti meset is.

Szerintetek?

2015. nov. 21. 22:20
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

"az idegen nyelvű szöveg passzív hallgatása szerintem sosem hiábavaló."

Valoban, ha mar megtanultad az anyanyelvedet. Egy 2 evesre ez nem all.

2015. nov. 23. 15:03
 22/24 anonim ***** válasza:
Egy kisgyerek elvileg egyszerre több nyelvet is meg tud tanulni, de szükséges az, hogy olyan helyen éljen, ahol azt a nyelvet sokan beszélik. Pl. ha Angliába laktok, akkor vigyétek ki a játszótérre, kommunikáljon a gyerekekkel, etc. És biztos, hogy nem lenne belőle gond, mert én 3 éves koromig nem beszéltem, ehhez képest értett a többi gyerek, és én is őket. És nem, ezek nem megszépült emlékek. Ha pedig M.o-n éltek, akkor nyugi, úgyis megtanulja a nyelvet.
2015. nov. 23. 18:04
 23/24 A kérdező kommentje:

Irtam, hogy kulfoldon elunk. Nem sznobizmusbol szeretnem, hogy angolul tanuljon, hanem mert egy ev mulva angol kozossegbe fog jarni. Legyszi mielott elkezdtek azon vitazni, hogy kell-e angolul tanulni, mikor az anyanyelvet sem beszeli tokeletesen, elotte olvassatok el figyelmesen, amit irtam...Ez azoknak szol, akik azt szoltak le, hogy minek ennyi idosen nyelvet tanulni.

Hordom persze jatszoterre, nem ulunk otthon a nap 24 orajaban, vannak angol barataink, de veluk nem talalkozunk minden nap, a jatszoteren meg nem nagyon beszelgetnek egymassl az ilyen idos gyerekek, csak sikongatnak, fogocskaznak. Tanithatnam en is angolul, mert nem nagykepusegbol mondom, de tenyleg nagyon jol beszelem, viszont ha mindket nyelven szolnek hozza, az lehet, hogy bezavarna, ha meg csak angolul, akkor magyarul nem tudna normalisan.. Na mindegy, ez amugy sem tartozott az eredeti kerdeshez.

2015. nov. 24. 12:00
 24/24 anonim ***** válasza:

Külföld lehet éppenséggel piripócs is... nem jelenti automatikusan Angliát! Én is írtam, hogy az anyanyelvi környezet az más. De ebben az esetben sem elektronikus úton kell ismerkedni a nyelvvel egy 2 évesnek. Arról szintén lebeszélnélek, hogy te beszélj vele angolul! Profinak profi lehetsz, de akcentus nélkül az életben nem fogsz beszélni, ami baj ebben az esetben.

Én nem siettetnék semmit. Hamarosan oviba megy, bőven meg fogja ott tanulni a nyelvet.

Addig azt is lehet, hogy angol dalocskákat is énekeltek közösen, de ne számítógépről, hanem élő szituációban.

Majd meglepődsz, hogy pikk pakk megtanulja a nyelvet, mihelyt közösségbe kerül.

2015. nov. 24. 13:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!