Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek hulyeseg laptopot...

Szerintetek hulyeseg laptopot venni ekkora gyereknek?

Figyelt kérdés

Kislanyunk 2 eves es felmerult az otlet, hogy egy mini laptopot kapjon karacsonyra. Nem azert, hogy felugyelet nelkul nyomkodja ossze-vissza, hanem azert, hogy a koranak megfelelo modon elfoglaltsagot biztositson neki napi 1-2 oraban.Most az apukaja laptopjan szokott meset nezni elalvas elott,neha zenet hallgat rajta ( nem Nicki Minaj-t, hanem pl. Halasz Juditot ), szoktunk egyutt jatszani ilyen formakat, szineket stb. oktato jatekot illetve mivel kulfoldon elunk, olyan kicsiknek valo programmal jatszunk, amivel a nyelvet is tanulja... A gond az, hogy a ferjem a munkajahoz hasznalja a szamitogepet, igy annyira nem orul, ha a kislany ezen nez pl meset, mert fel, hogy hozzanyul valamihez, amivel kart okoz vagy ilyesmi, raadasul van, hogy elviszi magaval a laptopot. Ezert jott ez az otlet, hogy veszunk neki egy teljesen egyszeru, kicsi kepernyos gepet. Nyilvan tovabbra sem akarnam, hogy reggeltol estig ezzel jatszon, ugyanugy mennenk minden delutan setalbi, legoznank, gyurmaznank, mint eddig, tovabbra is csak azt a napi 1-2 orat toltenenk ezzel, beleertve az alvas elotti meset is.

Szerintetek?

2015. nov. 21. 22:20
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem korai még. Sajátot ráértek akkor venni majd neki, ha már tud olvasni és írni. De szerintem még akkor sem szükségszerű.
2015. nov. 21. 22:22
 2/24 anonim ***** válasza:
Valamivel mindenképp ki kéne váltani a melós laptopot, de az lehet akár egy 15 ezer forintos használt tablet is, amire kell, arra jó.
2015. nov. 21. 22:26
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

egyreszt lehet kapni keszseggejleszto elektromos.laptopot 3-4 eves kortol mar ajnljak szotanulasra betuzesre szamolashoz stb. jatekok is vannak rajta eger hozza. ha csak puffolesrol lenne szo inkabb ilyet vegyetek neki, 3000-4000 ft...

masreszt az hogy napi 1-2 orat uljon egy monitor elott nekem nagyon soknak tunik...nem vagyok tv ellenes, a 1,5 evesem is nezi napi 30-60 percet, de jatszik kozben,.vagy meselek neki vagy rajzolgatunk szoval n effektive ul elotte es nezi....en biztos hogy nem vennel neki, max a fent emlitett gyerek verziobol a koranak legmegfelelobbet.

2015. nov. 21. 22:30
 4/24 anonim ***** válasza:

*keszsegfejleszto

*ajanljak

*effektive nem nezi

+ekezetek, stb.

2015. nov. 21. 22:31
 5/24 anonim ***** válasza:
74%

2 évesen laptop? De akkor 12 és 22 évesen mit vesztek??

Nagyon nagyon korai, annyi játékot lehet venni ami segíti a fejlődését de nem laptop, mert szerintem ezek a kütyük vissza fogják a fejlődést és nem segítik. Én laptopot 10 éven alulinak biztosan nem vennék, és még felette is elgondolkodnék. Tanulás céljából persze már ha kell egy 12 évesnek.

2015. nov. 21. 22:34
 6/24 anonim ***** válasza:
100%

Enyem 1,5 eves es megkapta a tonkretett laptopomat, cserebe az ujhoz nem nyulhat. Annyit elertem vele, hogy ha az enyemet akarja iszkalni, akkor tudom neki mondani, hogy van neki is es tessek azt nyuzni. Van egy klaviaturaja es egy egere is, azokat huzgalja maga utan (kisauto helyett) es az usb kabelek igazabol a formabedobo helyett vannak.

Ha te meset nezni szeretnel neki venni valamit, en is valami egyszerubbet javaslok pl. tablet.

2015. nov. 21. 22:34
 7/24 A kérdező kommentje:
Amikor meset nez, akkor nem konkretan a monitor elott ul, hanem pl. epit es kozben megy a mese. Elalvas elott szokott megnezni egy-egy 5-10 perces meset, ez amit konkretan nez.
2015. nov. 21. 22:37
 8/24 anonim ***** válasza:
Akkor már inkább egy tabletet, mert a betűket nem ismeri, de bökdösni tud a kijelzőre.
2015. nov. 21. 22:38
 9/24 anonim ***** válasza:
68%

"a koranak megfelelo modon elfoglaltsagot biztositson neki napi 1-2 oraban."

Egy 2 eves gyerek ne laptopozzon napi 10 percet sem, nemhogy ket orat!

Pont hogy tavol kellene tartani ettol olyan sokaig ameddig lehet.

2015. nov. 21. 22:42
 10/24 anonim ***** válasza:
75%

" Elalvas elott szokott megnezni egy-egy 5-10 perces meset,"

Jo nagy hulyeseg, mar megbocsass. A videozas felporgeti a gyerek idegrendszeret, es a leheto legszarabb korulmenyeket teremti meg az elalvashoz.

Mesekonyv, olvasas nem jutott eszetekbe?

2015. nov. 21. 22:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!