Adnátok csak azért más nevet a gyereknek, mert a család szerint túl régimódi?
Még nem döntöttünk, de két befutó van (Vilma, Ida), ezért kértük a rokonságból több ember véleményét, hogy ők mit gondolnak (szüleink, testvéreim, férjem húga, férjem nagymamája).
Mindannyian leszavazták ezeket a neveket. Őstintén, nkem nagyon tetszik mindkettő, különösen a Vilma, de nem szeretném, ha a kislányomat emiatt hátrány érné. Valóban ennyire rosszak ezek a nevek?
Ti adnátok csak emiatt más nevet?
Gyerekkorban gyakorlatilag mindegy milyen neve lesz..így is úgy is értheti gúny.
Azért mert a családnak nem tetszik, nem adnék más nevet. Azért mert nagyon kinőttünk abból a korból, amikor ezek a nevek szépnek számítottak..igen. Szerintem több az esélye, hogy a gyerekek kikezdik majd így, mintha kapna egy Éva, Erzsébet, Júlia, stb. nevet.
Nekem sem tetszenek a nagyon "modern" nevek, mint a Mira például.. És habár az Anna az most elég gyakori, de szerintem örök klasszikus.
Tehát találnék valamilyen nevet a 2015 és 1915 között.
Én eleve nem kérdeztem meg egyik rokont sem a névvel kapcsolatban. Amikor megszülettek az ikrek, hát persze, hogy nem tetszett senkinek. Anyósomék kiakadtak, hogy nem viszik a családi nevet, az én rokonaimnak sem tetszett. Ma már, hogy nagyok az ikrek, le is tagadják, hogy valaha utálták a neveket.
Szóval ha neked tetszik a Vilma akkor ad nyugodtan. Mire pár hónapos lesz már senki nem fog nyafogni a név miatt...
Nem. Szerintem mindkettő szép, sőt, ha lányom születne, Vilma lenne, de fiú lesz, így Vilmos. 😊
19 hkm
Nem adnék.
20-30 év múlva a mostani divatnevek lesznek ideje múltak, és lehet, pont ezek jönnek majd be.
Pl. a Hanna, Luca.... milyen régi nevek, és most nagy divat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!