Ha válás után messzire költözöm a gyerekkel valoban nekem kell fizetni a férjem láhatási koltsegeit?
a bíró igenis minden esetben meghatározza tágyalások során, hogy milyen arányban fizessék a felek a láthatással járó költségeket hogyha azt bármelyik fél is kezdeményezi.
Olyan nincs , hogy indokolt a költözés...elköltözni nem kötelező .
Törvény ide/törvény oda, ha az apa olyan anyagi helyzetben van, hogy ez miatt nem tud találkozni a gyerekével, én bizony beszállnék az utazási költségekbe, mert a gyerekem érdeke hogy az apjával találkozzon és ő nem tehet arról h én hova költözök vele.
Azért senki se tervezi úgy az életét, hogy kéthetente 220 km-t kelljen utazni. Talán gyereknek se annyira jó, valami olyan megoldást kéne találni, hogy ritkábban menjen, de több időre.
"A (3) bekezdés a Gyer. azon szabályát, mely szerint a gyermek elvitelével felmerülő költségek a kapcsolattartásra jogosultat terhelik, differenciált tartalommal veszi át. A kormányrendelet kógens szabályával szemben a CSJK lehetőséget biztosít a bíróságnak, illetve a gyámhatóságnak arra, hogy indokolt esetben a szülői felügyeleti jogokat gyakorló szülőt kötelezze a gyermek elvitelével, utaztatásával kapcsolatos költségek viselésére, illetve arra, hogy a kiadásokat megoszthassa a szülők között.” (Makai K.: i. m., a 4:180. §-hoz fűzött kommentár)"
Itt van az aktuális szabályozás, ill. értelmezése a bírói gyakorlatban.
Egyébként jogos és életszerű, hogy ha nagy a távolság, a szülők osszák meg a költségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!