Fizetés nélküli szabadság alatt - jelenleg GYES-en - vállalhatok alkalmi munkát?
Jövő januárban megyek vissza dolgozni, jelenleg GYES-en vagyok. Egy ismerősömnél adódott egy 3 hetes alkalmi munka lehetőségem. Jó lenne vállalni, a gyermekem elhelyezése is megoldott erre az időre.
Elvállalhatom?
Köteles vagyok-e a munkáltatóm felé ezt jelezni, (ahol egyébként fizetés nélküli szabadságon vagyok a gyerek születése óta), ahol jövő januárban várnak vissza munkába?
Köszönöm a válaszokat!
Igen vállalhatsz.
Elviekben be kell jelenteni, az eredeti munkáltatódnál (nem tudom szerződésben esetleg van-e egyéb megkötés is, mert pl az én esetemben benne van a munkaszerződésben, hogy kell az ő írásbeli hozzájárulása is). Ez egyébként inkább akkor lényeges, ha az eredeti munkád és amit elvállalsz alkalmi munka azonos üzleti tevékenységhez tartozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!