Miért van az, hogy bizonyos babák hasfájósak, bizonyos babák meg nem?
anyától is függ
van, aki puffasztókat eszik, meg tök egészségtelen táplálkozik
nálunk az éhség volt az oka, valahogy eszembe se jutott, hogy esetleg nem evett eleget, azért sír... ó, ha vissza mehetnék az időben...
vagy nem jönnek rá időben a hasfájás okára, vagy meg sem próbálják, csak beletörődnek, hogy a babáknál ez normális.
Nekem az első gyereknél a levegőnyelés és a kevés anyatej okozta a sírást, mind a kettő megoldódott 3-4 hetes korára és teljesen megnyugodott, igaz fejnem kellett és üvegből pótolni a szoptatást.
A második pedig nem tudta a tejcukrot lebontani és szerintem a fehérjével is gondja lehetett, neki csak az oldotta meg a visítást, hogy tápszerre váltottam az anyatejről és annak is afele csökkentett tejcukros gyógytápszer volt. (Az enzimek sem segítettek anyatejjel pl.)
Sokszor van megoldás, de mire a puffasztókat kizárják, a tejcukrot kizárják, a vizsgálatok következnének, addigra a gyerek tényleg kinövi jó esetben, többnyire éretlenség az oka és az 3-4 hónapos korra beáll. Addig meg vagy van megoldás, vagy nincs.
A hasfájás a legtöbb babát érinti, csak nem mindegy milyen mérzékben. Gyenge még a bélrendszerük. Magyarán, még az emésztést is szokniuk kell. Egy puki is felébresztheti őket.
Anyatejes babáknál az is idő, mire az anyuka rájon mit ehet és mit nem. Tápszeres babáknál meg az a gond, hogy a tápazer eleve nehezebben emészthető a gyomruknak.
A hasfájás mértéke elég széles skálán mozog. Van a pukira mocorgós, nyöszörgős és az egésznap ordítós. Persze vannak átmenetek is, de nekünk az utóbbi jutott. A gyerekorvos azt mondta, majd kinövi esetleg nyugtatót tud adni, ami biztosan használ. Nem kértük, de azért ajánlott egy cseppet ami használhat. Persze nem segített. Kipróbáltunk egy másikat, az sem jött be...aztán mégegyet, míg végül csillapodott a hasfájás és 3 hónapos korára elmúlt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!