Kertes házba vagy társas, panel lakásba vállaltatok gyereket? Melyik vajon a jobb?
Panelben lakunk. Mondjuk számomra egyértelmű, hogy kertesben jobb lenne kisgyerekekkel, de egyrészt nem is lenne pénzünk kertes házat venni, mert az a városban irgalmatlan drága, városon kívül meg nem szeretnénk lakni, másrészt egy kertes házzal a munka is több, nekünk meg bőven elég - néha sok is - az, ami egy lakásban adódik. Elég sokat dolgozunk mindketten, egyetlen porcikánk sem vágyik arra, hogy munka után, este hatkor még neki kelljen állni füvet nyírni (mert ugye hétvégén nem szabad).
Ha nem így lenne, szóval ha több pénzünk lenne, és ha legalább az egyikünk kevesebbet, vagy rugalmasabb időbeosztás szerint dolgozna, akkor szívesen laknánk kertes házban, mert az biztos, hogy tök jó lenne, hogy akármikor kimehetnek a szabadba, lehetne saját csúszdájuk, homokozójuk, medencéjük akár, nyugodtan kirohangálhatnák magukat bármikor, meg azért nekünk is tök jó lenne, ha tarthatnánk kerti bulikat... De ez a szüleimnek is csak álom volt mindig, ők is pici korom óta álmodoztak a kertes házról, aztán tessék, most is panelben laknak. Hát ez van.
Ha te nem vágysz kertesbe, mert sokallod a munkát, akkor na menj oda, mert semmi értelme olyan helyen nevelni a gyerekeket, amit nem szeretsz, amit nyűgnek érzel.
Mi tanyán lakunk, 5 km-re egy kisvárostól, a legközelebbi szomszéd 1,5 km-re van. A közelben, autóval 5-10 percre lakik több hasonló életmódú és gondolkozású kisgyerekes család is, szóval összejárunk, segítünk egymásnak amiben kell és tudunk.
Amúgy körfolyosós régi bérházban voltam kisgyerek, aztán laktam lakótelepi panelban és falusi utcasori kertesben is, van mindennek előnye-hátránya.
Szerintem akkor érdemes kiköltözni kertesbe, ha valóban ki is használjátok majd - csak azért, hogy nyűg legyen a fűnyírás, meg a kerítésfestés, úgy ne.
Egy külön álló ház a legjonn ha kitudod fütteni minimum padlofütés és kájha kell na meg sok pénz a fenntartáshoz!
Mivel nem tehetem meg igy panelba lakunk de szupi minfen itt 0-24 megy füttes es ha egesznap kövön maszkal fiam nem fazik meg mert az is meleg!
Viszont nincs udvarom.... es cipelem a 4 re ezt leszsmitva szupii minden! Szivem szerint házat szeretnek de amig pici nem megyunk el mert a panelnál melegebb nincs!
Kedves hármas válaszadó! Nem tudom, ti mégis mennyit fűtötök, és mekkora házban, hogy a rezsi alacsonyabb.
Még vegyes vagy fatüzeléssel sem lehet olcsóbbá tenni a fűtési költségeket egy családi háznál, nemhogy gázfűtéssel. Kizárt dolog. Mindkettőben éltem, én nem ezt tapasztaltam, és más sem.
Nyilván a kertes háznak elvileg több előnye van, de annyival többe kerül, meg annyival több időt és pénzt emészt fel a rendben tartása, hogy mi inkább lemondunk az előnyeiről.
Én 23 évet éltem családi házban, falun. Soha többé, köszönöm. A férjem csak 7 évig, előtte és utána is lakásban élt. Ő sem vágyik kertes házba.
Apám élete ráment a kertre, a zöldség- és gyümölcstermelésre, amit aztán a fagyasztóba raktak el anyámmal - ezért megérte megszakadni az év 3/4 részében. Fagyasztóból enni a zöldséget, a gyümölcsöt, vagy épp üvegből, befőtt formájában...
Én inkább vagyok panelproli, de megveszem frissen a piacon, boltban, és nem megy rá a fél életem a megtermelésére.
Egy gyönyörűen felújított, vagy épp új építésű lakás árán ugyanabban a városban, akár több km-re a központtól lelakott, ocsmány házakat lehet venni, amire még rákölthetek 5x annyit, hogy otthonnak nevezhessük. 30-40 millióm meg soha nem lesz egy szép házra.
Falura pedig nem fogok költözni, aztán ellehetetleníteni magam a munkalehetőségektől, több órát várakozni a buszcsatlakozásra, és a gyereket már pici korától buszoztatni, mert egy rendes óvoda és iskola nincs a környéken.
Nekem a 2-es válaszadó által felvázolt életstílus fekszik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!