Csajok, mit szólnátok, ha a párotok, nem szeretne magából gyereket és 3 lehetőséget ajánl?
ha a párod azt mondaná, hogy ő magából nem szeretne gyereket, nem veled van a baj és 3 lehetőséget is felajánl.
1 : Örökbe fogadtok
2 : Te vkivel csináltatsz gyereket aki szimpatikus neked
3 : Spermabank, beültetés és úgy gyerek
Mit szólnátok, ha ezt mondaná nektek ?
Megint 14-es vagyok,lehet megint fèlreérthető!
Nem az örökbefogadás a fura kérdés hanem a 2. Kérdés!
Szép dolog az örökbefogadás! De ha egy fiatal pár gyereket szeretne első opció a saját gyerek!
Ismerőstől tudom,hogy nem egyszerű menet örökbe fogadni,főleg ha egy év alatti babát szeretnének! :(
pörög az agyam, de nem jövök rá az okra. valaki írta az apaság megdöntését. egyrészt beültetésnél nem lehetséges ilyen ;) másrészt ha nevére veszi akkor mindegy ki a biológiai apa, törvényileg ő az, nem tud kibújni ez alól.
bár lehet a kérdező a jogi részével nincs tisztában :D
de tényleg áruld már el az okot.
és hogy a véleményemet is leírjam, ez nagyon nagyon beteg...
Az alapfelvetés, hogy nem akar saját gyereket nem lenne gond. Örökbefogadással megoldanánk, mivel én se rajongok a szülés gondolatáért. (Béranyaság oké lenne még, de az nem legális). Idegen pasi spermáját soha nem bírnám beültetni, már a gondolattól is a hányinger kerülget.
A 2-es opció felvetése miatt szakítanék, mert biztos lennék benne, hogy nem szeret, ha másnak odadobna minden gond nélkül.
Ugye rosszul érzem, hgoy szakítást akarsz kicsikarni?
"pörög az agyam, de nem jövök rá az okra. valaki írta az apaság megdöntését. egyrészt beültetésnél nem lehetséges ilyen ;) másrészt ha nevére veszi akkor mindegy ki a biológiai apa, törvényileg ő az, nem tud kibújni ez alól.
bár lehet a kérdező a jogi részével nincs tisztában :D "
Ügyes vagy!
Ha figyelmesebben olvastál volna,odaírtam,hogy a 2.esetben...
2es esetben se tudja. ha van apasági akkor ő nem indíthat, a biológiai apa is csak a gyerek 3 éves koráig...
nézz utána okoska
Én tudom miről beszélek,és te????
És 1év a határidő, okoska...
"Az apaság vélelmének megtámadása
4:107. § [Az apasági vélelem megtámadásának okai]
(1) Az apaság vélelmét azon az alapon lehet megtámadni, hogy az, akit a vélelem alapján apának kell tekinteni, a gyermek anyjával a fogamzás idejében nemileg nem érintkezett vagy a körülmények szerint egyébként lehetetlen, hogy a gyermek tőle származik.
(2) Ha az apaság vélelme teljes hatályú apai elismerő nyilatkozaton alapul, a vélelmet azon az alapon is meg lehet támadni, hogy
a) a nyilatkozatnak a jogi feltételek hiányában nincs teljes hatálya;
b) az apai elismerő nyilatkozatot tévedés, megtévesztés vagy jogellenes fenyegetés hatása alatt tették meg; vagy
c) az apai elismerő nyilatkozatot jogszabály megkerülése céljából tették.
(3) Ha a származás reprodukciós eljárás következménye, az apaság vélelme akkor támadható meg, ha az anya férje vagy élettársa az eljáráshoz nem járult hozzá.
4:108. § [Az apasági vélelem megtámadásának kizártsága]
Nem lehet az apaság vélelmét megtámadni, ha
a) a származás reprodukciós eljárás következménye, kivéve, ha az anya férje vagy élettársa az eljáráshoz nem járult hozzá; vagy
b) az apaságot bíróság állapította meg.
4:109. § [Az apasági vélelem megtámadására jogosultak]
(1) Az apaság vélelmének megtámadására a vélelmezett apa, az anya, a gyermek, a gyermek halála után leszármazója jogosult."
"4:111. § [A megtámadási határidők]
(1) Az apaság vélelmének megdöntése iránti pert a kiskorú gyermek és az anya a gyámhatóság hozzájárulásával a kiskorú gyermek hároméves koráig indíthatja meg. A többi jogosult az apasági vélelem keletkezésétől számított egy év alatt támadhatja meg az apaság vélelmét."
Nem írtad még le a miértet. Hacsak nincs nyomós okod rá, hogy ne legyen saját (pl betegség), én nem vállalkoznék egyik opcióra sem.
1. Ha tudok sajátot szülni, akkor mindenképpen szeretnék, persze ez nem zárja ki később az örökbefogadást, de saját mindenképpen kell.
2. Nem bírnék lefeküdni senkivel csak "gyerekcsináltatás" céllal. Ha mégis összejönne, ott vannak a jogi problémák, apai jogok, gyerekelhelyezés...stb. Nem szeretném, hogy egy idegennek bármiben belelátása, beleszólása legyen az életembe.
3. A beültetés azért nem olyan egyszerű. Ha nincs orvosi indok, a lombik sincs ingyen, másrészt nem hiszem, hogy hajlandó lennék egy ekkora hormonális és lelki terhelésnek kitenni magam, csak mert a páromnak van egy fura dilije. (kivéve az orvosi indokot).
Szóval ezen a ponton én elgondolkodnék a közös jövőn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!